Ryhtiä ja selkeyttä lattioihin

Pro-Väri on ammattilaisten ja teollisuusasiakkaiden palvelemiseen erikoistunut värikauppa. Kun Pro-Värin Salon myymälää uudistettiin, haluttiin miettiä miten erikoistumista voisi paremmin tuoda esiin.

Aikaisemmin myymälän seinät olivat valkoiset ja lattiassa oli neutraali väri ja mosaic-hilettä. Pro-Värin Anssi Litsilä mietti yhdessä Tikkurilan myyntijohtajan Jarkko Mattilan kanssa uutta visuaalista lähestymistapaa, joka tukisi paremmin myymälän valikoimaa.

Visualisoinnin jälkeen Tikkurilan avainasiakaspäällikkö Kari Kyttänen tuli mukaan asiantuntijaksi valitsemaan tuotteita ja työtapoja joilla saataisiin haluttu lopputulos. Betonilattiat mielletään edelleen pääasiassa harmaiksi, joten Pro-Värin myymälään valittiin kirkkaita värejä, metallisävymaaleja ja mielenkiintoisia kuvioita. Kuviokohdassa lattiaan haluttiin jatkaa seinämaalauksen maailmaa tekemällä samanlaisia kaaria ja kuvioita. Väreillä on myös käytännöllinen merkitys; metallinsinisen lattian kohdalle on koottu kaikki akkutyökalut ja keltaisen lattian alueelta löytyy hiomatarvikkeet.

Uudet lattiat toivat paljon ilmettä myymälään ja samalla tuli oivallinen tilaisuus uudistaa myymälää paremmin toimivaksi, selkeämmäksi ja kiinnostavammaksi. Jopa siinä määrin, että myymälän sisustus on edelleen hieman kesken kun uusia ajatuksia tulee yhä mieleen.

Mitä lattian tekeminen vaati?

Työ piti suunnitella tavallista maalaamista paremmin ja valmistelut tehdä huolellisesti, mutta itse maalaaminen oli helppoa. Anssi oli itsekin piikkikengillä maalaamassa maaliroiskeita. Lopputulos ylitti odotukset. Lattiassa testattiin uutena Pro-Värille myös Tikkurilan vesiohenteista epoksipohjalakkaa, kun aiemmin he ovat käyttäneet lähinnä liuotinvapaita tuotteita. Vesiohenteinen tuote toimi hyvin ja oli helppo työstää ja työmaa pysyi miellyttävän tuoksuttomana.

Asiakkaat ovat huomanneet uuden lattian. Yleisimmät kommentit ovat ”uskaltaako tässä kävellä” ja ”kuka on kaatanut maalia”. Monella asiakkaalla on herännyt kiinnostus omankin lattian maalaamiseen. Myös metalliharmaa lattia on herättänyt huomiota. Anssi sanookin, että vaikka lattian perusväri on rauhallisen harmaa, se on samaan aikaan myös mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

Tuotteet

Pohja: Fontefloor EP Primer

Pinta: Temafloor P300

Sävyt

RAL 230-5 Vihreä

RAL 370-4 Oranssi

RAL 450-6 Punainen

RAL 540-6 Violetti

RAL 650-M Metallic sininen

RAL 860-M Metallic harmaa
NCS S 1060-Y10R Keltainen


Käytetyt tuotteet

Fontefloor EP Primer

Fontefloor EP Primer

Käytetään käsittelemättömien betonilattioiden pölynsidontaan ja pohjustamiseen. Toimii betonipinnan tiivistäjänä ja tartunnan varmistajana ennen Temafloor-sarjan epoksi- ja polyuretaanipinnoitteita ja massoja ja Fontefloor-maaleja. Soveltuu käytettäväksi kostean betonipinnan (betonin suhteellinen kosteus yli 97%) pohjustamiseen ennen Fontefloor EP 100 epoksimaalia. Voidaan käyttää betonin kolojen ja halkeamien paikkauksiin.

Riittoisuus:

Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin:

Pohjustus                             5–7 m2/l

Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja maalausmenetelmä. Maalilaskuri
Ohenne: Vesi
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote
Temafloor P300

Temafloor P 300

Suuren kemiallisen ja mekaanisen rasituksen alaiset vanhat ja uudet betonilattiat.

Riittoisuus:

Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin:

Kerrospaksuus 0,3 mm, riittoisuus n. 3 m2/l
Kerrospaksuus 0,5 mm, riittoisuus n. 2 m2/l

Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja maalausmenetelmä.
Maalilaskuri
Työtapa: Levitys hammastetulla teräslastalla tai lastalla ja tasoitus telalla.
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote