Värikartat sisämaalaukseen


Värin valinta värikartasta

Väri on suhteessa ympäristöönsä ja sen erottamaton osa. Siksi on tärkeää, että väriä tarkastellaan siinä valaistuksessa, johon se tulee. Väri on koko ajan suhteessa ympäröivään maailmaan – sen valaistukseen ja muihin värillisiin pintoihin. Valo- ja varjoalueiden vaihtelu muuttaa värihavaintoa jatkuvasti. Myös pinnan karheus tai sileys vaikuttaa värihavaintoon.

Tikkurilan Sävylupaus

Valitse Tikkurilan sisäseinämaali ja Tunne Väri -kartan sävy, niin voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

Lue miksi Tikkurila voi antaa Sävylupauksen >>

Tikkurilan värikartat tehdään värikarttamaalilla

Värikartan värimallit ovat yleensä puolihimmeitä. Värikartan valmistuksessa standardina pidetään värikarttamaaliin sävytysjärjestelmällä sävytettyä väriä. Kun väristandardin ja värikartan valmistuksessa on käytetty samaa sävytysjärjestelmää, värikartan värimalli on niin lähellä valmiin maalatun pinnan väriä kuin tällä hetkellä on teknisesti mahdollista.


Tikkurilan värilaboratoriossa värit hyväksytään aina tarkastelemalla niitä päivänvalolähteen D65 alla standardoiduissa olosuhteissa.

Huomioi valaistus

Sisäväriä valittaessa on hyvä muistaa, että eri valonlähteillä on hyvin erilaiset värintoisto-ominaisuudet. Loisteputkien valo voi olla hyvinkin vaihtelevaa, ja hehkulamppujen tai halogeenivalojen valo saattaa vaikuttaa ratkaisevasti värihavaintoon. Valaistuksen, erityisesti luonnonvalon, määrä ja suunta vaikuttavat suuresti värin valintaan.
HUOM!

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja, sillä värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä valaistus. Valitse aina lopullinen väri kaupan värikartoista siinä ympäristössä ja niissä olosuhteissa, joihin väri valitaan.


Värikartat sisämaalaukseen