Valitse oikea värikartta avuksi

Valitse oikea värikartta

Monelle värien valitseminen värikarttojen pienistä värimalleista on vaikeaa, sillä pieni värimalli ei anna käsitystä värin todellisesta luonteesta ja voimakkuudesta. Hyvä lähtökohta on valita aina hiukan murretumpi ja vaaleampi väri kuin mitä on ensin ajatellut, sillä suurena pintana väri näyttää  voimakkaammalta kuin pienenä pintana värimallissa.

Kun kyseessä on hyvin vaalea ja murrettu sävy, valinnassa voi olla jo rohkeampi, sillä nämä värit ovat jo itsessään hillittyjä ja taustalla pysyviä. Jos mielessä on kuitenkin selvästi värillinen seinä eikä valkoiselta näyttävä pinta, kannattaa yleensä valita värikartan kaikkein vaaleimmasta sävystä seuraava sävy. Yleensä sisätiloissa käytetään puhdasta valkoista ainoastaan kattopinnoilla, ja muut ”valkoiset” ovat taitettuja valkoisia. Maalarinvalkoisen (G497) rinnalla voi käyttää monia muita TIKKURILA Symphony -värikartan ylimmän rivin eli F-rivin värejä.

Sisäseinien värit kannattaa valita sisävärikartoista. Sisustajan värikarttaan on kerätty Symphony-värijärjestelmästä kokoelma kaikista väreistä omiksi sivuikseen.

Kaunis Koti -värilastuista löytyy valmiita väriehdotuksia, joissa suurin väripinta on tarkoitettu seinien maalaamiseen ja muut värit käytettäväksi tehosteväreinä pienemmillä pinnoilla, sisustustekstiileissä ja muissa sisustuksen yksityiskohdissa.

Vanhan ajan värit -värikartasta löytyy sisätiloihin kauniita ja murrettuja sävyjä, jotka ovat olleet suosittuja kautta aikojen.

Kuultaville väreille on oma värikarttansa, ja erilaista maalausoppaista löytyy monenlaisia vinkkejä esimerkiksi kuviointimaalaukseen ja huonekalujen kunnostukseen.