VÄRISUUNNITTELIJA VASTAA:

Valkoista sävyä valitsemassa - miten löydän sen oikean?

Valkoisen sävyn havainnointiin vaikuttavat tilasi sävyt ja valaistuksen laatu sekä määrä. Siksi valkoisen värin valinta voi tuntua hankalalta. Tässä Tikkurilan värisuunnittelijan vinkit valkoisen seinäsävyn valintaan.

Ennen sävyn valintaa

Ennen seinien värin valintaa kannattaa huomioida huoneen seinä- ja lattialistojen, ovien ja kalusteiden sävyt. Listat ja ovet on yleensä teollisesti maalattu lämpimällä valkoisen sävyllä, "listavalkoisella" tai "rakennusteollisuuden valkoisella" (sävy TVT 255L).

Tikkurilan Valkoinen

Seinien sävy siis sointuu yleensä listojen ja ovien sävyyn, kun maalin sävyksi valitaan lämmin valkoinen. Tikkurilan värisuunnittelijoiden kehittämä uusi sävy, Tikkurilan Valkoinen, on suunniteltu tätä ajatellen.

Tikkurilan Valkoinen on pehmeänvalkoinen sävy, joka antaa luonnollisen kauniit raamit muulle sisustukselle. Se luo lämpimän tunnelman ja tukee skandinaavisen sisustamisen ajatonta tyyliä - sävy on helppo yhdistää puun sävyihin ja luonnonmateriaaleihin. Kauniin sävyn lisäksi Tikkurilan Valkoisen valttina on hyvä peittokyky.

Tikkurilan Valkoista saa rajoitetun ajan kätevässä maalipussissa. Sävymallin löydät Tikkurilan valkoinen -esitteestä ja Tunne Väri -kartan telineestä myymälässä.

Paperi ja maalarinvalkoinen

Sisäseinämaalien suosituimmaksi sävyksi mainitaan usein "maalarinvalkoinen". Perinteinen maalarinvalkoinen (sävy G497) on murretumpi ja harmaampi sävy kuin teollisesti maalattu listavalkoinen. Maalarinvalkoinen on hyvin peittävä ja armollinen sävy, mutta myös monesti aavistuksen kylmäksi koettu kodin seinäpinnoilla.

Valkoisesta sisustuksesta innostuneet suosivat usein neutraalin valkoiseksi ajateltua sävyä Paperi, F497. Paperi on kirkkaampi ja valkoisempi kuin murretun harmahtava maalarinvalkoinen tai pehmeänsävyinen Tikkurilan valkoinen.Valaistus vaikuttaa sävyihin

Lisäksi valaistus on oleellinen tekijä värin valinnassa. Jos valon sävy on lämmin, suosittelemme lämpimiä, valkoisen sävyjä. Jos valo on neutraalimpi, myös maalin valkoinen sävy kannattaa valita kylmemmäksi.

Sävyn valinnan jälkeen

Kun olet päättänyt sävyn, ota kaupasta mukaan aito värimalli Tunne Väri -kartan esillepanosta. Lastuilla voit nopeasti kokeilla, miltä sävy näyttää kohteessasi. Koemaalauksen avulla varmistat, että valitsemasi valkoisen sävy on juuri se oikea.

Värisuunnittelijat ovat apunasi!

Soita: 020 191 2007 (ark. 8-16)

Puheluiden hintatiedot
Suunnitteluapua saat väripalveluistamme.