VÄRIASIANTUNTIJA VASTAA

Miksi takaamme, että onnistut värin valinnassa?

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.
Väriasiantuntijamme kertoo, miksi Tikkurilan sävytysjärjestelmä on ainutlaatuinen.

Oma värikarttamaali

Värikarttojamme ei valmisteta tavallisilla painoväreillä, vaan niiden valmistuksessa käytetään itse kehittämäämme ainutlaatuista värikarttamaalia. Tunne Väri -karttamme värilastut on siis tehty Tikkurilan omalla värikarttamaalilla, joka sävytetään samoilla sävytyspastoilla, joilla sinun ostamasi maali sävytetään rautakaupassa. Vesiohenteinen värikarttamaalimme on ympäristöystävällinen.

Räätälöidyt sävyt Tikkurilan maaleille

Tikkurilan värikarttojen sävyt on räätälöity oman valikoimamme maaleja varten. Sävyttäessäsi Tikkurilan maalin Tunne Väri -kartan sävyllä voit siis olla varma, että väri toistuu värilastun tavoin eri valaistusolosuhteissa ja vältät näin metamerian vaaran.

Metameria tarkoittaa sitä, että jossakin valonlähteessä, esimerkiksi päivänvalossa, värisävy vastaa hyvin värimallia, mutta valonlähteen muuttuessa loisteputkeen tai led-valoihin, värisävy näyttääkin eriväriseltä kuin malli. Metameriaan on moni saattanut tutustua myös mennessään vaatekauppaan ruskeiden housujen kanssa, johon haluaa ostaa tarkasti samanvärisen asusteen tai paidan. Kaupan loisteputken valossa värit näyttävät samalta, mutta päivänvalossa paita tai asuste on vihreä ja housut ruskeat. Tunne Väri -karttaan sävytetyillä Tikkurilan edellä mainituilla sisämaaleilla saat sen sävyn, minkä olet valinnut Tikkurilan Tunne Väri –värilastun mukaisesti.

Väriä oikeassa suhteessa

Jokainen maaliin sävytettävä sävy tarvitsee oman, tarkan sävytyskaavan. Tällä hetkellä Tikkurilalla on Tunne Väri -kartan lisäksi kymmeniä tuhansia sävytyskaavoja ja niitä kehitetään jatkuvasti lisää. Sävytyskaavamme kehitetään niin, että ne ovat säänkestoltaan ja peittokyvyltään optimaalisia.

Kaikki sävytyspastamme ovat värivoimaltaan tarkkaan kontrolloituja. Me hallitsemme väristandardit  ̶  vaikka teknologia muuttuu, pyrimme pitämään eri värikarttapainokset samanlaisina ja palvelemaan asiakkaitamme myös tällä tavoin parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten sävytys toimii?

Tunne Väri -karttaan kuuluu 263 väriä ja värikartan sävytysjärjestelmässä käytetään 16 väripastaa. Kun näitä väripigmenttejä lisätään Tikkurilan valkoiseen perusmaaliin, saadaan vaaleita sävyjä, esim. pastellisävyjä. Jos väripastoja lisätään kirkkaaseen perusmaaliin, saadaan tummempia, kirkkaita sävyjä.

Ainutlaatuiset sävytyskaavamme taas ohjaavat kuinka paljon ja missä suhteessa sävytyspastoja lisätään perusmaaliin. Rautakauppasi sävytyskone annostelee oikean värisävyn maaliin sävytyskaavamme mukaan.