VÄRIASIANTUNTIJA VASTAA:

Mikä on maalarinvalkoinen?

Sisäseinämaalien suosituimmaksi sävyksi mainitaan usein "maalarinvalkoinen". Sävyksi saatetaan ajatella puhdasta, valkoista sävyä. Millaiseksi sävy todellisuudessa määritellään?

Maalarinvalkoinen on ajassa kehittynyt sävy, kun häikäisevän valkoisen tilalle toivottiin helpommin lähestyttävää, vaaleaa sävyä. Aikoinaan maalareilla oli usein itse sekoitetut maalarivalkoiset sävyt ja valkoinen maali sävytettiin edullisilla väripigmenteillä, okralla ja nokimustalla.

Maalarinvalkoinen on ollut standardisävy Tikkurilan värikartassa jo vuosikymmeniä. Perinteinen maalarinvalkoinen on nykyiseltä sävykoodiltaan G497 ja siten murretumpi ja harmaampi sävy kuin suositun Tunne Väri -värikartan vaaleimmat sävyt. Todellisen värieron näkee lastuja vertailemalla:Todellinen värikokemus voi siis olla hyvin erilainen oletetusta. Esimerkiksi huoneiston seinä- ja lattialistat on yleensä teollisesti maalattu lämpimällä valkoisen sävyllä, "listavalkoisella" tai "rakennusteollisuuden valkoisella" (sävy TVT 255L). Seinäpinnoille valittu maalarinvalkoinen on siten harmaampi kuin teollisesti maalatut listat ja ovet.

Maalarinvalkoinen on kuitenkin kirkkaampia valkoisia peittävämpi vaihtoehto sisäseinien maalaukseen. Murretumpi sävy häivyttää myös likatahroja ja sormenjälkiä.


Vinkit valkoisen sävyn valintaan

Tikkurilan värisuunnittelija kertoo tärkeimmät vinkit ja suosikkivalkoiset.

Lue lisää >>

Värisuunnittelijat ovat apunasi!

Soita: 020 191 2002 (ark. 8-16)

Puheluiden hintatiedot

Suunnitteluapua saat väripalveluistamme.