Näin sisustat kodin kukka-asetelmilla

Löydä sisustusinspiraatiota kukka-asetelmista ja kasveista. Vuoden nuori muotoilija Laura Väinölä neuvoo, miten värikkäistä kasveista saa luotua näyttäviä asetelmia erilaisiin tiloihin.

Laura Väinölä hankkii materiaalinsa kukkatukusta, jonka valikoima on tavallisia kukkakauppoja laajempi. Töissään hän haluaa esitellä myös perinteisiä ruusukimppuja erikoisempia vaihtoehtoja. Kesäisin Väinölä hyödyntää luonnon antimia.


– Värit ovat erinomainen tapa ilmaista tunteita ja omaa tyyliä. Niillä on helppo tuoda esille yksityiskohtia ja korostaa asioita. Tykkään leikitellä kontrasteilla ja vastaväreillä ja juuri kirkkaiden ja murrettujen sävyjen yhdistely tekee kokonaisuudesta kiinnostavan.

5 vinkkiä kukilla sisustamiseen

1. Koristele leikkokukilla.

Kodin ilme piristyy leikkokukilla helposti. Asetelma pysyy kauniina pitkään, kun muistat poistaa helposti mädäntyvät lehdet varresta sekä vaihdat veden ja leikkaat uuden imupinnan päivittäin.

2. Hae inspiraatiota taiteesta.

Sen sijaan, että seuraisit floristeja, kerää ideoita taiteesta. Ajaton kukkateema näkyy esimerkiksi muotiluomuksissa vuodesta toiseen. Kukilla voi myös korostaa tyylikkäästi kodin yksityiskohtia.

3. Yhdistele rohkeasti.

Kontrastit ja vastavärit tekevät asetelmasta mielenkiintoisen. Kukkia yhdistelemällä voit rohkeasti kokeilla, millaiset sävyt sopivat yhteen sisustuksessa. Inspiroidu esimerkiksi Tunne Väri -kartan Villiruusun N338 syvästä sävystä tai hempeästä Lemmikistä H353.

4. Ajatonta askartelua.

Kiehtovaa kukissa on, että ne ovat ajattomia eikä niihin kyllästy koskaan. Kukkia ei voi taivuttaa oman tahtonsa mukaisesti vaan niitä muotoillessa on huomioitava erilaisten kasvien olemus ja elinkaari. Myös lakastuneista kukista voi saada aikaan kauniin asetelman.

5. Tuo luonto kotiin.

Sammalia ja kedonkukkia yhdistelemällä saat asetelman näyttämään luonnolliselta. Sen lisäksi, että kukat kaunistavat kotia, ne auttavat tuntemaan yhteyttä luontoon myös kaupungissa.

Inspiroidu luonnon väreistä Tunne Väri -kokoelmassa:Vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2016 valittu Laura Väinölä tunnetaan erityisesti kasvien muotoiluun erikoistuneesta Flora & Laura -brändistään. Lisäksi Väinölä toimii suunnitteluun, kuvaan ja filmeihin erikoistuneen Duotonen luovana johtajana sekä suomalaista muotia maailmalle vievän Pre Helsingin brändijohtajana.