Maalaa luonnon harmailla sävyillä

Arkkitehti Kari Leppäsen lempivärit löytyvät luonnosta. Uuden Saari-huvilamalliston värit hän on ammentanut saaristomaisemasta. Inspiroidu luonnon sävyistä ulkomaalauksessa.

Käytetty sävyModerni ilme syntyy tumman ulkopinnan ja vaalean sisätilan yhdistelmästä

”Merenrantarakennusten ei tulisi olla huutomerkkejä, muttei niiden toisaalta tarvitse hävitä täysin ympäristöönsäkään”, arkkitehti Kari Leppänen arvioi.

Saaristomaisemasta Leppänen on saanut vaikutteita myös suunnittelemaansa Hongan Saari-huvilamallistoon.

Huvilamalliston julkisivun väri on tumma grafiitinharmaa, jota näkyy ympäröivässä luonnossa kallioissa ja männyissä. Sisällä pinnat ovat puolestaan vaaleita, ja isot ikkunapinnat avartavat ja valaisevat tilaa. Tumman ulkopinnan ja vaaleiden sisätilojen kontrastista syntyy kiinnostava, moderni ilme.

Leppäsen väriskaalasta löytyy kirkkaita värejä useammin kitin, beigen, luonnonvalkoisen ja harmaan pehmeitä sävyjä.

”Usein vitsaillaan, että arkkitehti valitsee rohkean harmaan. Harmaa voi olla tosi tylsä, mutta myös hieno. Esimerkiksi Saari-mallistossa käytetty tumma grafiitinharmaa tuo särmää ja muuttaa olennaisesti rakennuksen luonteen.”

Luo kauniin kuultava tyyli

Huvilamalliston julkisivussa käytetyn Vinha-peittosuojan sävy on Tikkurilan Deco Grey -kartan nro 1900. Sisäseinien kauniin kuultavan mattapinnan saa käyttämällä Supi Saunavahan valkoista valmissävyä, joka jättää hirren syyt ja oksat himmeänä esille. Lattioihin valittu Parketti-Ässä Petsin Tuohi-sävy ja Parketti-Ässän lattialakan luo värieroa seinien ja katon vaaleille pinnoille.

Lue tarkemmat ohjeet seinien käsittelyyn Supi Saunavahalla >>

Lue tarkemmat ohjeet puulattian käsittelyyn Parketti-Ässä Petsillä ja lakalla >>


Vinha
 
Supi Saunavaha
 
Parketti-Ässä Petsi
 
Parketti-Ässä 20 Lattialakka
 

Kuka?

Arkkitehti Kari Leppäsellä 56, on Helsingissä toimisto Kari Leppänen Arkkitehdit Oy. Leppänen on suunnittelut pitkän uransa aikana niin julkisia-, toimisto- kuin asuinrakennuksia sekä kaupunkisuunnittelukohteita, sisustuksia ja näyttelyitä.