Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Tunto Hieno

Kosketeltavan kaunista pintaa

Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite.  Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Työstötapoja ja värejä yhdistelemällä Tunto-pinnan mahdollisuudet ovat rajattomat.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote soveltuu sisäkattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: tela
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
1
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l

Rauhallinen pinta ja aidon materiaalin tuntu

Tunto Hienon pinta on kauniin huokoinen ja täyshimmeä. Siksi se soveltuu mainiosti esimerkiksi betonin jäljittelyyn. Käytä useampaa harmaan sävyä ja työstöön teräslastaa. Tarkemmat ohjeet Tunto-oppaassa.

Rajattomasti työstömahdollisuuksia

Tunnon kolmiulotteisen pinnan olemus syntyy työstäessä. Muotoile pintaa teräslastalla, kumilastalla, hammaslastalla, siveltimellä tai katuharjalla. Esimerkkejä näet oppaasta ja ideasivuilta.

Väri ja pinta vuorovaikutuksessa

Tunto-tuotteiden väriskaala huokuu vuoristojen vuosimiljoonaista rauhaa ja mineraalien kiteytynyttä voimaa. Tunto-värikartasta löydät upean valikoiman maanläheisiä värejä vaimeasta voimakkaaseen.

Näin onnistut Tunto Hienolla

Tehosteseinä - Unique 22 - Säihke: Struktuuriseinä Tunto Hienolla ja Taika Helmiäismaalilla


Etsi inspiraatiota!TUOTESELOSTE
8.11.2016
(entinen pvm. 13.7.2016)
 

Tunto Hieno, struktuuripinnoite

TYYPPI
Vesiohenteinen akrylaattipinnoite.
SOVELTUVUUS
Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat, joihin halutaan kuvioitu pinnoite. Tunto Hieno on kevyttä levittää myös kattoihin.
KÄYTTÖKOHTEET
Seinät ja katot kuivissa sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
1
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
37 Vesiohenteiset pinnoitteet sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus)
Perusmaalit
AP ja C
Värisävyt
Voidaan sävyttää Tunto värikartan mukaan. Valaistus ja tuotteen pintarakenne saavat aikaan lopullisen värivaikutelman. Tuote täytyy esiravistaa ennen sävytystä.
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
1-9 m2/l.vaihtelee huomattavasti työstötavasta riippuen

- Paksu telaus 1-1,5m2/l

- Ohut telaus 4-5 m2/l

- Sivelytekniinkka 2-2,5 m2/l

- Paksu tapettilastalevitys 2-2,5 m2/l

- Ohut teräslastalevitys 7-9 m2/l

Pakkaukset
2,7 l, 9 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Levitys telalla ja kuviointi esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kerrospaksuudesta riippuen 1-5 tuntia.
Lämmönkestävyys
80 °C, ISO 4211-3
Kiinteäainetilavuus
53 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan on oltava vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista maalaamattomat pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-kevyttasoitteella. Pohjamaalaa Varma-pohjamaalilla. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan 1-2 kertaan Harmonylla tai Nova 7:lla.

Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kittaa tarvittaessa kolot sopivalla Presto tasoitteella. Hio kiiltävät maalipinnat himmeiksi hiomapaperilla ja poista hiontapöly. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan kertaalleen Harmonylla tai Nova 7:lla, jos sävyero pohjan ja pinnoitteen välillä on suuri.
Maalaus
Sekoita Tunto Hieno struktuuripinnoite huolellisesti ennen käyttöä. Levitä telalla. Telattu pinta voidaan kuvioida esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla. Levitä pinnoite paksuna kerroksena seinäpinnoille n. 1 m2 kerrallaan ja tee lopullinen pintakuviointi käsitellylle alueelle heti. Vältä kuitenkin ylipaksuja kerroksia, koska kuivassa pinnassa voi tällöin esiintyä halkeilua. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä pinnoite-erä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen koristepinnoitteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin kuukauden kuluttua.
Huoltokäsittely
Struktuuripinnan tasoittaminen:
Mikäli haluat tavallista maalipintaa tai toisenlaista struktuuripintaa, tasoita Tunto pinta kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tasoitteella. Jatka käsittelyä kohdasta Esikäsittely Maalaamaton pinta.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/l) max. 200 g/l (2010).
Tunto Hieno sisältää VOC max. 200 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
joa100112 / ktu150607 / mkv281016

Värit

Tunto - Struktuurivärikartta

Tunto-tuotesarjassa on uuden tyyppisiä struktuuripinnoitteita, joilla luodaan kolmiulotteista väripintaa. Struktuuripinnoitteiden mineraalinen pinta saa värit elämään valaistuksen mukaan. Tämän värikartan värit voidaan sävyttää kahteen eri karkeuteen, Tunto Hienoon ja Tunto Karheaan.

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.