Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
M1
 

Supi Lattiaöljy

Suojaa kosteiden tilojen puulattioita

Supi Lattiaöljy on kasviöljypohjainen vesiohenteinen puuöljyemulsio kosteisiin sisätiloihin. Tuote suojaa puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentää puupinnan halkeilua. Soveltuu puupuhtaan tai aikaisemmin öljytyn pinnan suojaamiseen kosteissa sisätiloissa. Supi Lattiaöljy soveltuu myös lämpökäsitellylle ja kovapuulle.

Tuote soveltuu sisälattiaanTuote on vesiohenteinenTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
15
m2/l

Kaivattu uutuus

Saunan puiset lattiat ja lattiaritilät ovat olleet kauan ilman käsittelysuositusta. Supi Lattiaöljyllä saat helppohoitoista puupintaa kaikkiin kosteisiin tiloihin. Tuote on helppo levittää, vaatii vain kertalevityksen ja kuivuu nopeasti. Supi Lattiaöljystä saadaan kaikki Kuultavat sisävärit -kartan värit.

Turvallinen M1-tuote

Kasviöljypohjainen Supi Lattiaöljy sisältää pintaa suojaavia homeenestoaineita.  Supi-saunatuotteet kuuluvat Rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1. Tämä tarkoittaa, ettei niistä haihdu sisäilmaan haitallisia aineita.

Näin onnistut Supi Lattiaöljyllä


TUOTESELOSTE
13.7.2016
(entinen pvm. 1.9.2012)
 

Supi Lattiaöljy

TYYPPI
Kasviöljypohjainen vesiohenteinen puuöljyemulsio kosteisiin sisätiloihin. Suojaa puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentää puupinnan halkeilua.
SOVELTUVUUS
Soveltuu puupuhtaan tai aikaisemmin öljytyn pinnan suojaamiseen kosteissa sisätiloissa. Soveltuu myös lämpökäsitellylle ja kovapuulle.
KÄYTTÖKOHTEET
Puulattiat ja puiset lattiaritilät.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
15
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
713 Puulattioiden vesiohenteiset vahat ja öljyt sisäkäyttöön RL 01...05
Perusmaalit
EC
Värisävyt
Väritön. Sävytetään Kuultavat Sisävärit- värikartan mukaan.
Kiiltoryhmä
Ei määriteltävissä
Riittoisuus
8-15 m2/l, riippuu puupinnan huokoisuudesta ja puulajista.
Pakkaukset
0,9 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively tai sienilevitys.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pintakuiva muutaman tunnin kuluttua. Käyttöönottokuiva noin 2 vuorokauden kuluttua. Kuivumiseen vaikuttavat pinnan huokoisuus ja käytetyn puuöljyn määrä.
Kiinteäainetilavuus
14 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Pakkaus suljetaan huolellisesti seuraavaa käyttöä varten. Sävytetty tuote tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja puunsuojan lämpötilan olla vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Uudet, puhtaat puupinnat:
Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vesisumulla, anna kuivua ja hio karkeudella 230 nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.

Aiemmin puuöljyllä käsitelty pinta:
Pese Supi Saunapesulla käyttöohjeen mukaan, huuhtele huolellisesti ja anna kuivua. Hio tarvittaessa ja poista hiontapöly. Poista pinnalta irtoava aines kaapimella ja/tai teräsharjalla. Jos puun pinnalle jää selvä kalvo, poista se ennen käsittelyä.
Käsittely
Sekoita Supi Lattiaöljy huolellisesti ennen käyttöä ja käytön aikana.

Levitä puuöljyä kertaalleen siveltimellä tai sienellä tiukkaan siten, että kaikki öljy imeytyy puuhun tasaisesti. Pyyhi imeytymätön öljy pois noin 30 min. kuluttua. Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Öljykäsittely tummentaa puuta.

Esilämmitä sauna ennen käyttöönottoa ja tuuleta se hyvin.

Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa kosteusrasituksessa olevat pinnat tarvitsevat uusintakäsittelyä ajoittain.
Työvälineiden puhdistus
Pese saippualla ja vedellä. Hieman kovettuneen puuöljyn poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Käsittele uutta pintaa varoen noin 1 viikon ajan, pintaa voidaan tarvittaessa puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla tai mopilla noin kahden vuorokauden kuluttua pintakäsittelystä.

Pinnan peseminen Supi Saunapesulla (1-2 dl saunapesua 5 litraan vettä) aikaisintaan 1 kk:n kuluttua käsittelystä, jotta tuote ehtii saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Itsesyttymisvaara! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit tai tuotteen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai poltettava välittömästi.
KULJETUS
VAK/ADR ei luokiteltu.
mkv161015 / niear060912 / joa010912 / 6190070

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.