Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
AvainlippuM1
 

Pontti Puulattialakka

Kuultavaa pintaa puulattiallesi

Pontti Puulattialakka on kestävä, puolikiiltävä lakka kotien ja loma-asuntojen puulattioille ja -portaille.

KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisälattiaanTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l

Helppokäyttöinen

Pontti Puulattialakka on helppokäyttöinen siveltävä lakka.

Nopeasti kuivuva

Tuote kuivuu nopeasti ja on mietohajuinen.

Käytä kirkkaana tai sävytettynä

Pontti Puulattialakkaa voit käyttää joko kirkkaana tai sävytettynä Kuultavat sisävärit -värikartan sävyihin. Sävytetyllä lakalla käsittelet pienet puupinnat kuten porrasaskelmat ja kynnykset helposti haluamasi väriseksi. Sen sijaan käytä suurilla pinnoilla Pontti Puulattialakan alla tarvittaessa Parketti-Ässä Petsiä.

Näin onnistut Pontti Puulattialakalla


TUOTESELOSTE
20.9.2017
 

Pontti Puulattialakka - UUTUUS

TYYPPI
Vesiohenteinen polyuretaani-akrylaattilakka sisäkäyttöön.
SOVELTUVUUS

Hiotulle puupinnalle pohja-, pinta- sekä huoltolakkaukseen sisätiloissa. Varmista ennen käsittelyä tuotteen soveltuvuus kyseiselle puupinnalle pienellä koelakkauksella. Soveltuu myös kesäasuntojen lattioiden lakkaukseen.

KÄYTTÖKOHTEET
Puulattiat sekä muut puupinnat sisätiloissa, joihin kohdistuu lievää mekaanista ja kemiallista rasitusta.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on puolikiiltävä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
641 Asuinhuoneistojen puu- ja parkettilattioiden vesiohenteiset lakat
Perusmaalit
EP
Värisävyt
Kuultavat sisävärit -värikartta. Suurien pintojen sävyttämiseen suositellaan käytettäväksi Parketti-Ässä Petsiä, näin lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen. Petsi levitetään puupuhtaalle pinnalle.
Kiiltoryhmä
Puolikiiltävä (3/RT-luokitus)
Riittoisuus
Sively 7-10 m2/l.
Pakkaukset
0,9 l, 2,7 l, 9 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Pölykuiva n. 15 min. Uudelleen käsiteltävissä n. 1h. Käyttöönottokuiva seuraavana päivänä. Kovettuu täysin ja saavuttaa kestävyysominaisuutensa n. 2 viikossa. Vältä kovaa rasitusta ensimmäisen viikon aikana. Vältä painavien ja kuivumista estävien tavaroiden, kuten mattojen, asettamista lattialle ensimmäisen viikon aikana.

Pesunkestävyys
Hyvä kaikilla tavallisilla pesuaineilla, SFS 3755.
Kemikaalienkestävyys
Kestää pyyhkimistä esim. lakkabensiinillä, ei kestä tinneriä.
Kiinteäainetilavuus
n. 30 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Puupinnan on oltava kuiva ja puhdas liasta, vahasta ja rasvoista. Ilman ja pinnan lämpötilan on oltava vähintään +15 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden 30 - 80 %
Esikäsittely
Käsittelemätön puulattia:
Puhdista pinta liasta, pölystä, rasvasta ja öljystä. Kostuta se kevyesti vedellä, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.
Aikaisemmin käsitelty lattia:
Pese Maalipesu-pesuaineella ohjeen mukaan. Anna kuivua. Puhdista tehtaalla lakattu tai aikaisemmin lakattu/maalattu lievästi kulunut puulattia Maalipesu-pesuaineella. Hio pinta himmeäksi (hiomapaperi n:o 120 tai 150). Poista hiontapöly huolellisesti pölynimurilla ja pyyhi pinta lopuksi kostutetulla, nukkaamattomalla ja puhtaalla rievulla.Pahoin kulunut lattiapinta hiotaan puhtaalle puulle. Varmista ennen lakkausta Puulattialakan soveltuvuus vanhalle lattiapinnalle pienellä koelakkauksella.
Lakkaus

Sekoita Pontti Puulattialakka hyvin pohjaa myöten ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Jos käytät sävytettyä tuotetta, ohenna lakkaa n. 20% vedellä. Puupuhtaat suuret  pinnat suositellaan sävytettäväksi Parketti-Ässä Petsillä. Sävytetty puulattialakka sopii pienten pintojen (esim. lakatut portaat tai kynnykset) käsittelyyn.  Levitä lakka puunsyiden suuntaisesti muutama lauta kerrallaan. Liikuta lakkaa rauhallisesti siveltimellä, vältä pyörittäviä/hankaavia liikkeitä. Käsittele pinta 2-3 kertaa.

Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Lakattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin kahden viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) 140g/l(2010)
Puulattialakka sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Sisältää 1,2-bentsisotiatsol-3(2H)-onia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä suojakäsineitä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa laita ne lajittelemattomaan sekajätteeseen. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.
KULJETUS
ei luokiteltu
mkv201216 / akk071217

Värit

Kuultavat sisävärit

Tähän värikarttaan on valittu 30 kuultavaa väriä. Niiden lisäksi löydät valkoisen eri sävyt vaalennusmallista (1597, 1599, 1600). Kysy vaalennusmallia maalikauppiaaltasi. Kuultavissa väreissä lopulliseen väriin vaikuttaa aina puun oma väri ja huokoisuus sekä sivelykertojen määrä että tuotteen kiiltoaste.

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.