Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
M1
 

Paneelikatto Valkoinen

Valoisuutta kotiin ja mökille!


Vesiohenteinen täsmätuote uusille ja vanhoille paneelikatoille. Raikastaa vanhat, tummuneet pinnat.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäkattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l

Raikastaa vanhat paneelipinnat

Kellastuneet ja tummuneet mäntypaneelikatot tuntuvat nyt raskailta ja tilaa madaltavilta. Valkoinen väri raikastaa ja suurentaa tilaa huomattavasti, kun kyse on suuresta kattopinnasta.

Tasoittuu kauniisti eikä roisku

Paneelikatto Valkoinen on kehitetty nimenomaan sisäkattojen maalaamiseen. Himmeäpintainen maali tasoittuu kauniisti siveltimellä levitettynä, ja sitä on helppo käyttää, sillä se ei valu eikä
roisku herkästi.

Jos paneelit ovat erittäin tummuneet

saattaa useampi kuin kaksi maalauskertaa olla tarpeen. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme myös pohjamaalausta Tixomatt-sisäkattopohjamaalilla.


Näin onnistut Paneelikatto Valkoisella


TUOTESELOSTE
4.5.2016
(entinen pvm. 17.1.2011)
 

Paneelikatto Valkoinen

TYYPPI
Vesiohenteinen akrylaattimaali.
SOVELTUVUUS
Vanhojen ja uusien paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen uudelleenmaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Paneelikatto.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
311 Vesiohenteiset sisäkatto- ja seinämaalit RL 01
Maalaustarvikeryhmä 2001
31 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 2 (RT-luokitus)
Värisävyt
Valkoinen.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
5-6 m2/l
Pakkaukset
3 l ja 10 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva noin 1 h kuluttua.
Päällemaalauskuiva noin 2 h kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
36 %
Tiheys
1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Pohjamaalaa oksaiset ja tummuneet paneelit Multistop-eristyspohjamaalilla 1-2 kertaa.

Pese aikaisemmin maalatut tai lakatut pinnat Maalipesulla etiketin ohjeen mukaan. Anna kuivua. Poista heikosti kiinni oleva maali tai lakka kaavinraudalla ja hio koko pinta. Poista hiontapöly. Kittaa pinta tarvittaessa Presto Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Poista hiontapöly.
Maalaus
Sekoita Paneelikatto Valkoinen huolellisesti ennen käyttöä. Tuotetta käytetään ohentamattomana. Levitä runsaasti keinokuitusiveltimellä kahteen kertaan. Maalaa uudet paneelit ensimmäisen kerran irrallaan ennen asentamista. Maalaa pontit ohuelti.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/d) max. 130 g/l (2010).
Paneelikatto Valkoinen sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
hok090312 / akk090606 / mkv040915 / 0065680

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.