Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
AvainlippuM1MED
 

Luja Puolihimmeä

Ei homehdu!

Paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Kestää pesua voimakkailla pesuaineilla. Sisältää parasta homeenestoainetta. Myös kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin ja pukutiloihin. Vähäpäästöinen ja erittäin kestävä M1-luokan tuote, jolla on myös MED-hyväksyntä.

Sävylupaus-tunnus-sisäseinämaalit

KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote soveltuu sisäkattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l

Kovan rasituksen maali

Maalipinnalta vaaditaan erityistä kestävyyttä muun muassa porraskäytävissä, eteisissä ja pesuhuoneissa. Tikkurilan kovaa rasitusta kestävä akrylaattipintamaali Luja on palvellut näissä erityisen vaativissa tiloissa jo vuosien ajan.

Vaativiin kohteisiin

Lujalla on ainutlaatuinen kemikaalinkesto, sillä maalipinta ja värit kestävät vahvojakin puhdistusaineita ja kovaa käyttöä haasteellisissa ympäristöissä. Kemikaalinkeston ja hyvän puhdistettavuutensa ansiosta tuotetta voidaan menestyksellisesti käyttää mm. sairaaloissa, suurkeittiöissä ja teollisuustiloissa.  Se on myös  hyväksytty tiloihin, joissa se joutuu epäsuoraan elintarvikekosketukseen.


Kaakeleiden maalaus

Sisäseinän maalaus kovan kulutuksen tiloissa (puolihimmeä)


Uudet pinnat
Vanhat pinnat
TUOTESELOSTE
16.2.2017
(entinen pvm. 18.12.2013)
 

Luja 20, pintamaali, puolihimmeä

TYYPPI
Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.
SOVELTUVUUS
Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy ja puukuitulevypinnoille sisätiloissa. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille.
KÄYTTÖKOHTEET
Seinä- ja kattopinnat tiloissa, joissa pinnalta vaaditaan pesun ja kulutuksen kestävyyttä esim. eteisauloissa, porraskäytävissä sekä sairaalan käytävät ja -potilashuoneet ym. pinnat, joihin kohdistuu normaalia suurempaa rasitusta. Tuotteella on hyväksyntä epäsuoraan elintarvikekosketukseen (Suomen Elintarvikelaki 23/2006).

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
314 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 04 ja 315 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 05
Maalaustarvikeryhmä 2001
38 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 4 (RT-luokitus)
Perusmaalit
A ja C
Värisävyt
Tikkurilan Symphony-värikarttojen mukaan sävytettävät värit.
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus

n. 5-8 m²/l.

Pakkaukset
A-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l, 9 l, 18 l.
C-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l, 9 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Telaus, sively tai korkeapaineruiskutus.

-suutin 0,015"- 0,021"
-ohennemäärä 0 – 5 til.-%
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva: n. 2 h.
Päällemaalauskuiva: n. 4 h.
Pesunkestävyys
Erittäin hyvä. Kestää pesua myös sairaaloissa käytetyillä pesu- ja desinfektioaineilla.
Märkähankauskestävyys
SFS-EN 13300 luokka I, ISO 11998.
Kemikaalienkestävyys
Kestää liuotteita, esim. lakkabensiiniä.
Lämmönkestävyys
85 °C , ISO 4211-2 ja ISO 4211-3.
Kiinteäainetilavuus
n.40 %.
Tiheys
n. 1,2 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
MED-Sertifikaatti

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Luja Yleispohjamaalilla tai Varma-pohjamaalilla.

Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ohjeen mukaan ja anna kuivua. Poista irtoava, lohkeileva maali kaapimella. Hio kovat, kiiltävät maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja halkeamat sekä tasoita pinnat kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella. Hio tasoite ja poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa Luja Yleispohjamaalilla, Ykköspohjalla tai Varma-pohjamaalilla ennen pintamaalausta.
Maalaus
Ensimaalaus:
Sekoita Luja-pintamaali huolellisesti ennen käyttöä. Suorita pintamaalaus kahteen kertaan telalla, siveltimellä tai ruiskulla.

Huoltomaalaus:
Luja-pintamaalilla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Katso kohta esikäsittely.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6 - 8) pesuaineliuoksella esim. pehmeää harjaa, pesusientä tai siivousliinaa käyttäen. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8 -10) pesuaineliuoksella esim. siivousliinaa tai pesusientä käyttäen. Pinnat huuhdellaan pesun jälkeen huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/a) 30g/l(2010). Luja puolihimmeä sisältää VOC max. 30 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
linla151211 / akk240511 / pih171213 / 804, 805 ja 699

Värit

Tunne Väri -värikartta

Tikkurilan Tunne väri -kokoelman on koottu 263 väriä, joiden nimet luovat mielikuvia ja johdattavat valintaasi.

Kaunis Koti -värilastut

Uudistetut Kaunis Koti -lastut tarjoavat entistä monipuolisemman ja selkeämmän järjestelmän kodin värivalintojen avuksi. Loimme viisi toisistaan poikkeavaa perustyyliä, joista asiakas voi ensin valita sen, mikä tuntuu omalta. Esivalitun tyylin puitteissa on helpompi puntaroida yksityiskohtaisia ratkaisuja.

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.