Lyhyesti
Järjestelmät
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Käyttöturvallisuustiedote
M1
 

Black

Täydellisen musta sisäseinämaali

Uusi ja uljas puolihimmeä Black on mustaakin mustempi tehosteseinämaali, jonka avulla voit tuoda syvyyttä ja modernin dramaattista tunnelmaa kotiisi.KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l

Musta tuntuu

Black on täydellisen musta sisäseinämaali, jonka avulla tuot tunnetta kotisi sisustukseen. Puolihimmeä Black antaa upeat raamit kotisi tauluille, huonekaluille ja sisustusesineille.

Täydellisen musta seinäpinta

Laadultaan ja ominaisuuksiltaan ylivertainen Black levittyy hyvin, ja saat sillä helposti kauniin tasaista, täydellisen mustaa seinäpintaa.


Helppo pitää puhtaana

Puolihimmeä Black on helppo pitää puhtaana, eikä siihen jää herkästi sormenjälkiä.

Saa koskea!


TUOTESELOSTE
31.8.2015
 

Black

TYYPPI
Syvänmusta tehosteseinämaali moderniin sisustamiseen.
SOVELTUVUUS
Uusien ja aiemmin maalattujen sisäseinien ensi- ja huoltomaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- ja yleisimmät rakennuslevypinnat kuivissa sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
314 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 04
Värisävyt
Musta
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus
8–10 m2/l.
Pakkaukset
1 l, 3 l
Ohenne
Vesi
Työtapa

Telaus tai sively (S10, S11)

Ammattikäytössä suurpaineruiskutus: suutinpaine 140–160 bar, suutin 0,009"–0,013", ohennus 0–5 til.-% tai-ilma-avusteinen korkeapaineruiskutus: suutinpaine 80–120 bar, hajoitus 1–2 bar, suutin 0,009"–0,011", ohennus 0–5 til.%.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pölykuiva 1 tunnissa. Päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua.
Märkähankauskestävyys
SFS-EN 13300 luokka I , ISO 11998.
Kemikaalienkestävyys
Kestää puhdistuskemikaaleja ja heikkoja liuotteita, kuten lakkabensiiniä.
Kiinteäainetilavuus
n. 33%.
Tiheys
1,1 kg/l ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta. Säilytetään kuivassa ja viileässä auringonvalolta suojattuna. Purkki suljetaan huolellisesti seuraavaa käyttöä varten. Sävytetty tuote tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15 ºC) ja korkeahko kosteuspitoisuus (RH 50–70 %) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Presto-valmistasoitteella. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Luja Yleispohjamaalilla.

Aiemmin maalattu pinta:
Puhdista aiemmin maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella etiketin ohjeen mukaan. Silota kolot ja syvennykset kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Hio kovat, maalatut pinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Luja Yleispohjamaalilla.
Maalaus
Ensimaalaus:
Sekoita Black hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä (enintään 5 til.%). Maalaa 2 kertaa.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Maalauksen jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin kuukauden kuluttua. Mikäli joudut puhdistamaan niitä pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista ne kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.

Puhdista pinta neutraalissa (pH 6–8) pesuaineliuoksessa kostutetulla siivousliinalla tai pesusienellä. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella. Huuhtele pinta pesun jälkeen huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaus:
Blackillä maalatut pinnat voi huoltomaalata samantyyppisellä tai tavallisella seinämaalilla. Katso kohta Esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/b) max.100g/l (2010)
Black sisältää VOC max. 100 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää 1,2-bentsisotiatsol-3(2H)-onia ja 2,4,7,9-tetrametyylidek-5-yyni-4 ,7-diolia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä suojakäsineitä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.
KULJETUS
VAK/ADR ei luokiteltu
pih250815 / linla150615

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.