Vesiohenteinen Panssari Akva

Peltikatto

Panssari Akva peltikattomaali on siveltävä tuote, joka on levitettävissä myös ruiskulla. Panssari Akvan suurin etu liuoteohenteisiin alkydimaaleihin verrattuna on hyvä värin ja kiillon säilyvyys, koska Panssari Akvan sisältämät modifioidut akrylaattisideaineet ovat erittäin kestäviä UV-säteilyn rasitusta vastaan. Tunnusomaista on myös maalin erittäin vähäinen likaantuminen säärasituksessa. Panssari Akvan käyttöä helpottaa se, että se soveltuu suoraan vanhan alkydimaalin päälle ilman pohjamaalausta. Panssari Akva soveltuu sellaisenaan erinomaisesti myös maalipinnoitettujen ts. muovipinnoitettujen (PVC, PURAL, PVDF, PE, akryyli) peltien maalaamiseen.

Oikeat työvälineet

Kattopinnat suositellaan maalattavaksi sivellen tai ruiskuttamalla. Telan käyttöä maalausvälineenä on vältettävä koska ongelmana on telauksen jättämä epätasainen kalvonpaksuus. Siveltimissä on suuria eroja, jotka vaikuttavat lopputulokseen merkittävästi. Kattomaalisiveltimeksi suosittelemme Tikkurilan sivellintä T6 (ks. esite Maalaustyövälineet ulkokäyttöön). Profiloiduille, esim. kattotiiliprofiloiduille katteille suosittelemme maalausta ruiskuttamalla.

Nyt uutuutena Panssari Akvan kanssa pohjamaalaukseen tarkoitettu

vesiohenteinen Rostex Super Akva.


Peltikaton maalaus - MaalauskouluPanssari Akva

Panssari Akva -peltikattomaali

Soveltuu suoraan aikaisemmin alkydi- tai akrylaattimaalilla maalatuille pinnoille ja teollisesti maalipinnoitetuille teräsohutlevyille (PVC, PURAL, POLYESTERI, AKRYYLI).

Maalaamattomat sinkityt teräskatteet sekä alumiini-,  ja teräspinnat tulee ensin pohjamaalata Rostex Super Akva tai Rostex Super pohjamaalilla. Alumiinipinnat tulee karhentaa ennen pohjamaalausta.

Lisätietoja löytyy Tikkurilan Kattopintojen käsittelyoppaasta.

Työtapa:

Sively (sivellin T6), ruiskutus. Ruiskutuksessa käytetään suurpaineruiskusuutinta 0,013" - 0,017" (nimelliskulma 40° - 50°) ja tuotetta ohennetaan tarvittaessa max 10 til.-%.

Ohenne: Vesi
Värisävyt: Sävytettävissä Tikkurilan Peltikattomaalit värikartan mukaan, saatavissa myös suurin osa Puutalot-värikartan sävyistä, sekä Ruukin värikartan mukaiset värit. Vakiovärit: Musta (0202), Vanha kupari (0296), Raudanpuna (0384), Grafiitinharmaa (0514).
Värikartat: Peltikattomaalit, Puutalot, KaunisTalo ja Facade 760
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote
Panssaripesu_5L

Panssaripesu

Likaa, rasvoja, öljyä ym. emulgoiva pesuliuos, sinkittyjen pintojen puhdistukseen ennen maalausta. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen pintojen pesuun.

Työtapa:
Ohenne: Vesi
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote
Sivellin T6 kattomaalit

Sivellin T6 - Kattomaalit