Löydä oma löylytunnelmasi Supi-tuoteperheestäKotien saunoja halutaan sisustaa luomalla niihin erilaisia tunnelmia. Materiaalivalintoihin ja valaistukseen panostetaan. Perinteinen vaalea puu ei ole enää ainoa vaihtoehto, vaan erilaisia puulajeja ja värejä uskalletaan kokeilla. Mustat saunat ovat herättäneet ihastusta asuntomessuilla, ja uusin trendi on puhtaanvalkoinen ja harmaa. Tai miltä tuntuisi hienostunut helmiäishohde, jota hyvin suunniteltu valaistus korostaisi?

Pintakäsittely pidentää saunan käyttöikää

Saunan puupinnat kannattaa pintakäsitellä, jotta ne säilyvät puhtaina ja hyvännäköisinä mahdollisimman pitkään. Pintakäsittely suojaa puuta kosteudelta ja likaantumiselta. Löylyhuoneessa on tärkeää käyttää tuotteita, jotka imeytyvät hyvin puuhun. Pintaan ei saa muodostua paksua ”lakkakalvoa”, joka lämmetessään voisi tuntua kuumalta tai jopa tahmealta. Yhden kerran käsittely on saunassa riittävä ja säilyttää puun luonnollisen ulkonäön. Pesuhuoneen puolella ja pitkään kosteana pysyvissä saunoissa on syytä käyttää fungisideja sisältäviä pintakäsittelytuotteita.

Sävyä myös lauteisiin

Supi Saunavaha on Tikkurilan sävytettävä tuote saunan kaikkien puupintojen käsittelyyn.

Sama tuote sopii lauteiden, paneeliseinien ja -kattojen sekä ovien ja ikkunanpuitteiden käsittelyyn. Supi Saunavaha on vesiohenteinen, luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja antaa sille luonnollisen kauniin, silkinhimmeän suojan. Käsittely värittömällä Supi Saunavahalla säilyttää puun luonnollisen värin neutraalina, sillä se ei syvennä puun omaa väriä kuten öljykäsittely.

Värisävyt

Väritön
Voidaan sävyttää tai käyttää sellaisenaan jos halutaan väritön suoja

Valkoinen
Valmisväri, joka säilyttää vaalean puun vaaleana

Harmaa
Valmisväri, joka antaa puulle pehmeän harmaan sävyn

Musta
Valmisväri, jolla luot savusaunan tunnelmaa

Värivaihtoehtoja on useita: valmisvärit Musta, Valkoinen ja Harmaa.

Lisäksi sävytettävästä EP-perusaineesta voidaan sävyttää Kuultavat värit -värikartan värit 3441–3451.

Supi-saunavahalla käsittely

Älä tyydy tavanomaiseen

Supi Arctic on helmiäispigmenttiä sisältävä saunasuoja, jolla voi loihtia saunaan ylellisiä, hennosti kimmeltäviä puupintoja. Sopivalla valaistuksella helmiäisefektiä voidaan vielä upeasti korostaa. Helmiäissävyn voi valita Valtti Arctic -värikartan 10 houkuttelevasta sävystä. Supi Arcticin sävyt jäävät hieman kartan sävyjä vaaleammiksi ja kuultavammiksi, koska käsittely tehdään vain yhteen kertaan (tai 50% ohennetulla tuotteella kahteen kertaan).

Supi Arctic on Supi Saunasuojan kaltainen, vesiohenteinen saunasuoja löyly-, pesu- ja pukuhuoneiden seinien ja kattojen käsittelyyn. Lauteisiin saa yhteensopivan sävyn sävyttämällä Supi Saunavahan Valtti Arctic -värikartan mukaan.

Suojaa nyt myös saunan puiset lattiat ja ritilät

Supi Lattiaöljyllä suojaat saunasi puulattian ja -ritilät kauniisti. Saat helppohoitoista puupintaa kaikkiin kosteisiin tiloihin.

Saunan puiset lattiat ja lattiaritilät ovat olleet kauan ilman käsittelysuositusta. Nyt tähänkin tarkoitukseen on kehitetty oma tuote, sävytettävä Supi Lattiaöljy. Kuultavat sisävärit -kartasta voit valita mieleisesi sävyn luomaan saunatiloihisi oikeanlaisen tunnelman. Kasviöljypohjainen Supi Lattiaöljy sisältää pintaa suojaavia homeenestoaineita. Se suojaa lattiat ja lattiaritilät lialta ja kosteudelta ja vähentää puupinnan halkeilua. Koska öljykäsitelty pinta hylkii vettä ja likaa, se myös pysyy puhtaampana ja puhdistuu helpommin kuin käsittelemätön pinta.

Puhdista pinnat ennen pintakäsittelyä

Ennen pintakäsittelyä on aina tärkeää puhdistaa pinnat tarkoituksenmukaisella tavalla. Saunassa tähän tarkoitukseen sopii Supi-tuoteperheen oma pesuaine, Supi Saunapesu. Toisin kuin useimmat pesuaineet, se on hapan. Se desinfioi ilman klooria ja poistaa tehokkaasti kalkkisaostumia. Se soveltuu saunan ja kosteiden tilojen puu-, metalli- ja kaakelipintojen puhdistukseen. Uutuutena uusi kätevä pakkauskoko 0,5 l.

Muista esilämmitys

Saunan pintakäsittelyn jälkeen on tärkeää ensin esilämmittää ja tuulettaa sauna hyvin ennen käyttöönottoa. Öljykäsittelyssä (Supi Laudesuoja) ylimääräinen öljy pyyhitään pois ensimmäisen lämmityksen jälkeen.

Turvallisia M1-tuotteita

Supi Saunavaha, Supi Saunasuoja, Supi Arctic ja Supi Lattiaöljy kuuluvat Rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1. Tämä tarkoittaa, ettei niistä haihdu sisäilmaan haitallisia aineita.


Supi Lattiaoljy 0.9 L

Supi Lattiaöljy

 

Soveltuu puupuhtaan tai aikaisemmin öljytyn pinnan suojaamiseen kosteissa sisätiloissa. Soveltuu myös lämpökäsitellylle ja kovapuulle.

Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
15
m²/l
Supi Arctic 0.9 L

Supi Arctic, saunasuoja

 

Kosteiden sisätilojen pintakäsittelyaine, joka muodostaa likaa ja vettä hylkivän pinnan. Sisältää homeenestoainetta, joka suojaa käsiteltyä pintaa. Soveltuu puupintojen käsittelyyn käyttöohjeen mukaan. Ei sovellu lauteiden käsittelyyn.

Tuote on puolihimmeä
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Supi_Saunavaha_0,9L

Supi Saunavaha

 

Saunan puupintojen pintakäsittelyaine, joka imeytyy puuhun ja muodostaa luonnollisen likaa ja vettä hylkivän pinnan. Soveltuu myös muiden sisätilojen puupintojen, kuten puukalusteiden, ja hirsipintojen käsittelyyn.

Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
10
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
13
m2/l
Supi Saunasuoja 0.9L

Supi Saunasuoja

 

Kosteiden sisätilojen pintakäsittelyaine, joka muodostaa likaa ja vettä hylkivän pinnan. Sisältää homeenestoainetta, joka suojaa käsiteltyä pintaa. Soveltuu puu-, puukuitulevy- ja betonipintojen käsittelyyn. Ei sovellu lauteiden käsittelyyn.

Tuote on puolihimmeä
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Supi_Laudesuoja_1L

Supi Laudesuoja

 

Käsittelemättömille puupinnoille, esim. saunan lauteisiin.

Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
15
m2/l
Supi_Saunapesu_1L

Supi Saunapesu

 

Hellävarainen, vaikkakin hapan - ei aiheuta korroosiota, mutta varovaisuutta on noudatettava puhdistettaessa saumatasoitteita tiivisteellä ja vahvoilla seoksilla. Älä käytä yhdessä klooripitoisten aineiden kanssa.

Tuote on vesiohenteinen