Yleisimpiä kysymyksiä sisämaaluksesta

Miten maalaan nokiset tai nikotiinin värjäämät, aikaisemmin maalatut sisäseinät ja -katot?

Haluaisin saunaani väriä. Voinko käsitellä myös lauteet sävytettävällä saunasuojalla?

Maalasin vanhan pöydän pinnan, ja maali kuplii. Mistä tämä johtuu?

Miten teen värillisen kuultokäsittelyn ja lakkaukset puulattiaan?

Millä maalilla voin maalata lapseni leluja?

Maalasin kirjahyllyni vesiohenteisella Helmi kalustemaalilla. Pintaan jäi selvät siveltimen jäljet. Mikä meni pieleen?


Voiko melamiini-, MDF- ja filmivaneripintoja maalata? Pinta tuntuu niin sileältä, että mahtaako siihen mikään maali tarttua?
Melamiini- ja MDF-pinnat tulevat useimmiten vastaan keittiön kaapistoissa. Filmivaneria (vesivaneri) käytetään myös ulkona. Nämä ovat erikoispintoja, ja on muistettava että pintojen käyttökohde ja pintoihin kohdistuvat rasitukset vaikuttavat oleellisesti maalauksen pitkäikäisyyteen.

Puhdista pinnat Tikkurilan Maalipesulla huolellisesti etiketin käyttöohjeiden mukaan. Hio pinta kevyesti himmeäksi. Käytä pohjamaalaukseen Otex tartuntapohjamaalia tai Helmi Pohjamaalia (kuivat sisätilat) ja pintamaalaukseen kohteeseen sopivia tuotteita. Kalusteet voit maalata Empire kalustemaalilla, Miranolilla tai vesiohenteisella Helmi kalustemaalilla. Ulkona pinnat maalataan käyttökohteen mukaan ulos soveltuvilla tuotteilla.

Olohuoneessamme on lakattu paneelikatto. Vuosien myötä puun pinta on kellastunut ja tummunut. Huoneen ilme on melko alakuloinen. Haluaisin, että katto olisi vaalea mutta että puu kuultaisi kuitenkin läpi. Onko tämä mahdollista?

Millä voin maalata saunan betonipintaisen palomuurin?

Millä voin käsitellä keittiöni puisen työtason?

Käsittelin puulattian pellavaöljyllä. Miksi lattia tuntuu tahmealta?

Aion maalata huoneistoni kaikki sisäseinät. Voinko maalata suoraan tapetin päälle?

Miksi en saa maalarinteippiä siististi irti seinästä? Joskus osa teipistä jää seinään, joskus taas osa maalista seuraa teipin mukana.

Olen kiinnostunut sablonimaalauksesta, mutta en oikein luota kykyihini. Voiko tavallinen kotimaalari onnistua sablonimaalauksessa?

Miksi alkydimaalilla maalaamani sisäovet ja niiden karmit kellastuvat paikka paikoin, lähinnä niistä kohdista, jotka jäävät