Yleisimpiä kysymyksiä maalien turvallisuudesta


Mitkä tuotteet sopivat lasten kalusteisiin? Tässä vaiheessa tarvitsen neuvoja vauvan sängyn käsittelystä, mutta olisin kiitollinen myös muista ohjeista.

Millä maalilla tai lakalla voin käsitellä lasteni puiset lelut?

Miten voin suojata lasten puiset kiipeilytelineet sään vaikutuksilta?

Voivatko päiväkoti-ikäiset lapset käyttää maalia "taiteiluun"?

Miten minun pitäisi suojata tallin seinät, katot ja aidat? Hevoset sekä nuolevat että jyrsivät pilttuiden välisiä seiniä, joten tuotteiden pitää olla turvallisia.

Voinko käsitellä laiturin kansirakenteen jollakin värillisellä puunsuojalla, kun painekyllästetty vihreä ei miellytä silmää? Onko puunsuojan käytöstä haittaa järven kaloille?

Valmistaako Tikkurila maalia tai muuta tuotetta, joka sopii porsaiden merkitsemiseen?

Mitä tuotteita voin käyttää kasvihuoneen puu- ja metalliosien suojaamiseen? Pitääkö kasvit jotenkin suojata vai peräti siirtää pois käsittelyn ajaksi?

Miten voin suojata keittiön uudet, puiset työtasot ja leikkuulaudat? Haluaisin pitää ne kauniina mahdollisimman pitkään.

Onko valikoimassanne jotakin tuotetta, joka sopisi puisten mansikka- ja perunalaatikoiden suojaamiseen?

Olen hyvin herkkä kaikille hajuille ja kärsin allergisesta nuhasta. Mitä tuotteita voin käyttää kotini remontoimiseen?

Olen kolmannella kuukaudella raskaana. Voinko osallistua kodin maalausremonttiin?

Päätimme suojata uuden saunamme seinät kunnolla ja käsittelimme ne värittömällä Valtti Colorilla. Nyt saunassa tuntuu tuoksuvan. Voimmeko saunoa turvallisin mielin?

Miten kauan lastulevystä haihtuu formaldehydia? Meillä on 15v sitten rakennettu okt, jonka sisäseinät on tehty lastulevystä. Olohuoneen ikkunan kohdalta levy on ilmeisesti kostunut, koska se on pullistunut. Onko olemassa maalia, jolla levyn voi maalata?

Miten kauan maaleista haihtuu erilaisia yhdisteitä? Kuinka pian voin esimerkiksi nukkua huoneessa, jossa on tehty maalaustöitä?

Aiomme kunnostaa talkoilla vanhan kotitaloni. Miten hävitämme jätteen, jota syntyy, kun poistamme irtoavan maalin talon ulkoseinistä ja peltikatosta? Kukaan ei oikein tarkkaan tiedä, millä talo on alunperin maalattu, mutta ilmeisesti maalikerroksia on use

Työohjeissanne kehotetaan pesemään peltikatto jollakin erikoispesuaineella ennen maalausta. Onko aine vaarallista, jos se imeytyy maahan?

Voinko antaa merituulen hoitaa maalijätteen, kun kaavin irtoavan maalin pois veneeni pohjasta?

Voiko maalattua tai puunsuojalla käsiteltyä puutavaraa polttaa esimerkiksi saunan uunissa?

Mitä pitää tehdä, jos maalia tai puunsuojaa menee silmään?

Mitä pitää tehdä, jos ihminen nielee liuotetta, maalia tai puunsuojaa?