MAALILINJAN KUUKAUDEN KYSYMYS

Miten onnistun kalusteen ruiskumaalauksessa?

Vanhalle kalusteelle voi helposti antaa uuden, kauniin tasaisen maalipinnan ruiskulla.  Huolellisella esikäsittelyllä, ruiskun testaamisella ja maalivalinnoilla on merkityksensä. Ennen käsittelyä, tutustu Maalilinjan vinkkeihin.

Anna kalusteelle uusi ilme maaliruiskulla!

Esimerkiksi näiden vanhojen kahvilatuolien maalausvälineeksi valittiin ruisku, jotta tuolin kaarevat pinnat saatiin nopeasti kauniin tasaisiksi.

ENNEN

JÄLKEEN

Katso videolta vinkit ruiskun käsittelyyn ja työvaiheisiin!


ESIKÄSITTELY

1. Suojaa pinnat, joita et maalaa ja varmista, että maalattava pinta on puhdas ja maalauskelpoinen.

2. Kaada pohjamaali ruiskun säiliöön ja ohenna Otex Akva pohjamaali tuoteselosteen ohjeen mukaisesti.

3. Tutustu laitteen sääntöihin. Kierrä säiliö kiinni ja avaa suutin. Käytä suurempaa ruiskupäätä pohjamaalaukseen. Videolta näet esimerkkiä!

4. Testaa maaliruiskua ennen oikealle pinnalle maalaamista.

MAALAUS

5. Pohjamaalaa kaluste Otex Akvalla ja anna kuivua 5 tuntia. Otex Akva varmistaa pintamaalin tarttumisen hankalille, kaarevillekin pinnoille.

6. Ohenna Helmi-kalustemaali tuoteselosteen ohjeen mukaisesti. Laita ruisku valmiiksi samalla tavalla kuin pohjamaalatessa, mutta vaihda pienempi ruiskupää pintamaalille.

7. Maalaa ruiskulla Helmi-maali kalusteen pintaan. Pienempi ruiskupää on soveltuvampi ohuiden kerrosten maalaamiseen. Parhaimpaan lopputulokseen pääset maalaamalla useita ohuita kerroksia.

8. Muista maalauksen jälkeen puhdistaa molemmat ruiskupäät.

VINKKI!  Vesiohenteista tuotetta kannattaa ohentaa 0-40% vedellä. Mitä enemmän maalia ohentaa, sitä hienompaa maalisumu on ja sitä sileämmän pinnan saa ruiskuttaessa. Toisaalta, enemmän ohennettu on valumaherkempi ja myös "ohisumun" määrä kasvaa. Videon esimerkkitilanteen ruiskulla Otex Akva -pohjamaalia ohennettiin 10% ja Helmi-kalustemaalia 20%.


Tutustu tuotteisiin!


Otex Akva tartuntapohjamaali
 
Helmi 30 kalustemaali, puolihimmeä