MAALILINJA NEUVOO

4 vinkkiä nopeaan tuunaukseen - dippaa maaliin!

Kodin sisustusesineet voi nopeasti tuunata mieleisekseen maaliin dippaamalla. Dippaus on hauskaa ajanvietettä niin yksin kuin porukalla. Dippaukseen lähdettäessä on hyvä huomioida muutama asia: ripustus, kuivauspaikka ja tekniikka.

4 vinkkiä dippaukseen

Mieti ripustus kuivumisen ajaksi

Ennen dippausta mieti miten laitat maaliin kastetut esineet kuivumaan. Maaliin kastamista sekä kuivumisvaihetta helpottaa ripustuskoukku tai naru, joka on helppo tehdä ihan kotikonstein rautalangalla tai pyykkinarulla. Perinteisestä klemmaristakin voi taittaa pienille koristeille koukun.

Suojaa kuivauspaikka ennen dippausta

Sopiva kuivauspaikka voi olla vaikka pyykinkuivausteline. Suojaa lattia maaliroiskeilta. Tarvittaessa voit käyttää telakaukaloa, kun siirrät maaliin kastettuja esineitä dippauspaikalta kuivumistelineelle.

Löytyisikö kotoa sopiva maali?

Usein kodin maalausprojekteista jää ylimääräistä maalia. Lojuuko varastossasi maalia, jota voisit käyttää dippauksessa? Ennen kuin aloitat dippausprojektin, tarkista maalin suositeltu käyttöpäivämäärä. Suosi vesiohenteisia maaleja, sillä niiden märät roiskeet on helppo pyyhkäistä pois.

Tikkurilan valikoimista hyviä vaihtoehtoja dippausmaaleiksi ovat esimerkiksi turvallinen ja mietohajuinen Helmi-kalustemaali, pimeässä hohtava Taika Glow -efektilakka, näyttävä ja metallinhohtoinen Taika Helmiäismaali, täydellisen musta Black-tehostemaali ja persoonallinen Liitu-liitutaulumaali.Dippaa maaliin rauhallisesti

Puhdista koriste-esineen dipattavat pinnat ennen maaliin kastamista. Ohentamalla maalia hieman (5-20%) maalivalumat vähenevät ja saat siistin pinnan. Tee dippaus rauhallisin liikkein. Pienet koristeet voit kastaa suoraan maalipurkkiin, isommille esineille tulee varata laakeampi tila, esimerkiksi telakaukalo tai ämpäri.

Dippauksessa apunasi voit käyttää maalarinteippiä tarkkoihin rajoihin. Muista kuitenkin poistaa teipit ennen kuin maali kuivuu. Elävää pintaa taas saat, kun "keinutat" dipattavaa esinettä maalikaukalossa.

Jos haluat, dippauksen jälkeen pyyhkäise siveltimellä pohjasta valumatipat ennen kuin maali kuivuu.Mitä voi dipata? Katso 12 dippausideaa >>