MAALILINJA NEUVOO:

3 vinkkiä: näin raikastat pattereiden ilmeen uudella maalipinnalla!

Lämpöpattereiden maalaaminen on tärkeä osa huoneen maalausurakkaa. Puhtaat ja hyvännäköiset patterit antavat huoneelle viimeisen silauksen ja raikkaan ilmeen.

Maalilinja neuvoo, miten onnistut tässä tehtävässä. Muista, että vain vesikiertoisten pattereiden maalaus onnistuu! Jos haluat maalata vuokra-asuntosi patterit, muistathan varmistaa asian ensin vuokranantajaltasi.

1.    Sulje patterit ajoissa ennen maalaamista, suojaa ympäristö ja puhdista patterit

Jos maalaat patterit talvella, huoneesta on hyvä sulkea lämpö ajoissa ennen maalaamisen aloittamista. Pattereiden tulee olla viilentynyt huoneenlämpöisiksi, jotta niiden maalaaminen sujuu hyvin.

Maalaaminen on hyvä aloittaa puhdistuksella: maalattavat pinnat pestään helppokäyttöisellä Tikkurilan Kalustepesulla, joka on uusi käyttövalmis liuos sisäpintojen puhdistamiseen. Lähipinnat kannattaa suojata esimerkiksi paikoilleen teipatulla kartongilla. Työvälineinä kannattaa käyttää vesiohenteisille maaleille soveltuvaa keinokuitusivellintä, patterisivellintä tai vaahtomuovitelaa; nämä ovat hyviä välineitä patterin maalaamiseen.

2. Maalaa Helmi Patterimaalilla

Poista pattereista mahdollinen heikosti kiinni oleva vanha maali sekä ruoste ja hio kiiltävät maalipinnat himmeiksi. Maalaa uudella Helmi Patterimaalilla, joka kestää lämpöä kellastumatta ja pehmenemättä. Helmi Patterimaalia saa valmissävynä, joka on pehmeän valkoinen ja hyvin peittävä.

Patteri kannattaa tarvittaessa maalata Helmi Patterimaalilla kahdesti: ensimmäisen maalikerroksen jälkeen odota vajaa vuorokausi ja maalaa sitten päälle toinen kerros. Huonokuntoiset, paljaat metallipinnat kannattaa pohjamaalata Rostex Super Akva -ruosteenestopohjamaalilla.

Huom! Termostaattinuppia ei kannata maalata, sillä sen maalaaminen saattaa vaikuttaa patterin käytettävyyteen.

3. Anna patterin olla ilman lämmitystä maalin kuivumisen ajan

Laita patteri takaisin päälle vasta sitten, kun viimeinenkin kerros maalia on kuivunut kunnolla. Jos patteri likaantuu käytössä, sen pintaa voi huoletta pestä, kun maali on kuivunut lopullisesti. Helmi Patterimaali on kestävä, joten patterin uudelleen maalaamisesta ei tarvitse huolehtia pitkään aikaan.

Tutustu tuotteisiin!


Helmi Patterimaali
 
Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaali
 
Kalustepesu
 


Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoille tai lähetä viesti Facebookissa!