MAALILINJA NEUVOO:

Näin paikkaat seinän pienet kolot näppärästi

Vanhojen talojen seinissä näkyy usein elämänjälkiä, pieniä koloja ja reikiä. Kun paikkaat kolot siististi, saat palkinnoksi kauniin tasaisen seinäpinnan. Maalausprojekti onnistuu helposti, kun teet pohjatyön huolella.


Paikkaa taulukoukkujen ja ruuvien reiät kuivissa sisätiloissa

1. Puhdista maalattavat pinnat

Pese maalattavat pinnat Maalipesu pesuaineella etiketin ohjeen mukaan.


2. Poista proput ja siisti pinnat

Jos seinään on jäänyt proppuja ruuvien ja kiinnikkeiden poiston jälkeen, tulee proput poistaa ja reiät puhdistaa. Pölyn poistaminen onnistuu helposti esimerkiksi imurin avulla.


3. Tarkista seinäpinnan kunto

Tarkista seinäpinnan kunto ennen kolojen paikkaamista. Poista heikosti kiinni oleva maali. Jos kitattavan kohdan alustana on esimerkiksi heikkolujuuksinen rappaus niin alustaa voi lujittaa pohjamaalamalla kohdan ohennetulla Jehu pohjamaalilla.


3. Kittaa mahdollisimman pieni alue

Kittaa kolo Tikkurilan Hole-in-1 paikkauskitillä. Hole-in-1, jonka täyttökyky on jopa 50 mm ei kutistu tai halkeile kuivuessaan juuri lainkaan, joten yksi kittauskerta riittää. Poista ylimääräinen kitti lastalla pinnasta. Mitä pienemmän alueen kittaat kolon ympäriltä, sitä vähemmän se erottuu maalauksen jälkeen.


4. Hio ja maalaa

Hio kitattu, kuivunut pinta sileäksi ja poista hiontapöly. Pohjamaalaa kitatut kohdat Varma tapetti- ja yleispohjamaalilla ja pintamaalaa Harmonylla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.Tutustu tuotteeseen!


Hole-in-1
 


Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoille tai lähetä viesti Facebookissa!