MAALILINJAN KUUKAUDEN KYSYMYS

Miten maalaan kellastuneen paneelikaton?

Näyttääkö vanha, lakattu paneelikatto kellastuneelta ja tummuneelta? Kaunista huoneen yleisilmettä kauniin vaalealla katolla. Maalilinjan vinkeillä onnistut paneelikaton maalaamisessa!


Maalilinjan asiantuntijoilta kysytään usein neuvoja katon maalaukseen, sillä maalausprojekti koetaan usein työlääksi. Katon maalaukseen on kehitetty ihan omia täsmätuotteita ja välineitä, joilla vasta-alkajakin onnistuu.

Tässä Maalilinjan vinkit!

Suojaa tila

Suojaa lattia suojapaperilla ja kiinnitä maalarinteipillä. Seinät voi tarvittaessa suojata suojamuovilla.

Panosta esikäsittelyyn

Huolellisella esikäsittelyllä takaat onnistuneen lopputuloksen! Puhdista katosta pölyt harjalla ja oksakohtien pihka teräslastalla. Pese katto Maalipesulla ja anna kuivua. Poista hilseilevä lakka kaavinraudalla ja hio hyvin kiinni oleva lakka himmeäksi. Puhdista katto hiontapölystä.

Kellastumat kuriin pohjamaalilla

Tummuneet paneelit pohjamaalataan Multistopilla. Multistop on eristyspohjamaali, joka estää oksakohtien läpilyönnit. Voit levittää maalin pitkänukkaisella telalla, leveällä keinokuitusiveltimellä tai nopeasti ruiskulla. Jos telaat, muista käyttää jatkovartta ja viimeistele telajäljet siveltimellä!

Maalaa pinta täsmätuotteella

Maalaa pinta 1-2 kertaa ohentamattomalla Paneelikatto Valkoisella. Maalia kannattaa käyttää runsaasti, jotta lopputulos onnistuu. Voit levittää maalin pitkänukkaisella telalla, leveällä keinokuitusiveltimellä tai ruiskulla. Maalaustyön jälkeen pyyhi maalipurkin reuna ja sulje kansi huolellisesti.

Työohjevideolta näet kaikki tarvikkeet ja työvaiheet!

Tela- ja sivellinmaalaus

Ruiskumaalaus

  Tutustu tuotteisiin!

Multistop

Multistop Eristyspohjamaali

 

Soveltuu pohja- ja välimaaliksi sekä käsittelemättömille että aikaisemmin maalatuille tai lakatuille (poikkeuksena tietyt parkettilakat) uusille tai vanhoille puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Estää värjääviä puun uuteaineita ja kellastumista aiheuttavia muita aineita, kuten tervaa yms. tunkeutumasta pintamaaliin. Torjuu oksakohtien aiheuttamat värjäytymät

Tuote on täyshimmeä
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Paneelikatto_Valkoinen_9L

Paneelikatto Valkoinen

 

Vanhojen ja uusien paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen uudelleenmaalaukseen.

Tuote on himmeä
Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l