MAALILINJAN KUUKAUDEN KYSYMYS

Miten maalaan kauniin tasaisen seinäpinnan?

Tarvitsevatko seinät uutta maalipintaa? Varmista tasaisen kaunis seinäpinta esityöllä, laadukkailla tuotteilla, oikeilla työvälineillä ja Maalilinjan asiantuntijoiden ohjeilla. Näillä neuvoilla vältät sivuvalossa näkyvät raidat ja kirjavan maalipinnan seinässä.

Maalaa sisäseinä Maalilinjan neuvoilla

1. Puhdista pinta

Puhdista seinäpinta liasta ja pölystä. Jos seinä on selvästi likainen, käytä apunasi puhdistusliinaa ja Tikkurilan Maalipesua ja anna puhdistetun seinäpinnan kuivua seuraavaan päivään. Mikäli seinässä on kulumia, katso tarkemmat ohjeet tasoittamiseen >>

2. Hanki täsmätuote ja oikeat työvälineet

Tuotteella on merkitystä. Tikkurilan suositut seinämaalit Harmony, Joker, Luja ja Remontti-Ässä ovat helppoja levittää ja lopputulos on kestävä. Valitse sopiva maali käyttökohteesi ja haluamasi kiiltoasteen mukaan.

Hanki seinän maalaamiseen pitkänukkainen yleistela ja rajauksiin sivellin S1. Lyhytnukkainen tela täytyy kastaa maaliin useammin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Jatkovarsi on hyvä lisä helpottamaan maalaustyötä.

3. Tee ensin rajaus

Maalaa seinän reunat siveltimellä, niin saat viimeistellyn lopputuloksen. Jos pohdit, miten saat tarkan rajauksen, lue Maalilinjan neuvot rajauksen tekemiseen >>

4. Mieti maalaussuunta ja käytä maalia runsaasti

Valitse maalaussuunta. Jos olet oikeakätinen, maalaa oikealta vasemmalle ja pidä maalitelan varsi vasemmalla puolella. Vasenkätisellä ohje on luonnollisesti päinvastoin.

Sekoita maali ensin. Levitä maali telalla ja käytä levitysvaiheessa runsaasti maalia. Näin vältät seinäpinnassa sivuvalossa näkyvät raidat. Aloita maalin levitys seinän puolivälistä. Vie sen jälkeen tela ylös katon rajaan ja tuo tela alas asti. Levitä kerralla noin 2-3 telan levyistä vetoa.

5. Muista tasausvedot

Tee tasausvedot telalla seinäpintaan heti maalin levittämisen jälkeen, niin saat seinäpinnasta kauniin tasaisen. Vie tela keventäen koko matka alhaalta ylös. Jatka seinän maalaamista tuttuun tapaan maalin levittämisellä ja tasausvedoilla.

Millainen seinämaali kannattaa valita?

Seinämaalin valinta riippuu kohteestasi ja millaisen viimeistelyn pinnalle haluat. Tikkurilan Harmony-sisustusmaalilla saat kauniin täyshimmeän pinnan olo- ja makuuhuoneen seiniin. Luja-maali on paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle, kosteudelle ja kovalle rasitukselle. Hillityn himmeä Joker-sisustusmaali on turvallinen ja allergiaystävällinen valinta esimerkiksi lastenhuoneeseen. Puolihimmeä ja pesunkestävä Remontti-Ässä on erinomainen seinämaali keittiöön, eteiseen ja muihin erityistä pesunkestoa vaativiin tiloihin. Tikkurilan sisäseinämaaleilla on myös Sävylupaus: maali ja Tikkurilan värilastun sävy ovat tismalleen samat valaistuksesta riippumatta.

Lue lisää Sävylupauksesta >>Katso työohjevideo sisäseinän maalaamiseen


Kuvat: Anne Melender

Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjalle tai lähetä viesti Facebookissa!HUOM!

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja, sillä värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä valaistus. Valitse aina lopullinen väri kaupan värikartoista siinä ympäristössä ja niissä olosuhteissa, joihin väri valitaan. Monitori toimii värillisen valon lähteenä, värilastu (maali seinässä) valon värillisenä heijastajana.