MAALILINJAN KUUKAUDEN KYSYMYS

Miten käsittelen vanhan saunan kellastuneet puupinnat?

Saunan kulahtanut, kellastunut puupinta on helppo raikastaa viikonlopussa. Muista huolellinen esikäsittely, valitse täsmätuote ja käsittele sauna Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoiden neuvoilla.

Käsittele sauna Maalilinjan ohjeilla

1. Tee esikäsittely helposti hiomatyynyllä

Saunan pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä ja likaa sekä kirkastaa kuluneen pinnan. Puusaunoissa noki tahrii ajan saatossa ja siksi saunan puupinnat kannattaa pestä  Supi Saunapesulla etiketin ohjeiden mukaan. Huuhtele huolellisesti ja anna kuivua.

Hio pinnat kevyesti hiomatyynyllä ja poista hiontapöly. Suojaa kaakelit ennen käsittelyä, sillä saunavaha imeytyy helposti saumoihin.

2. Valitse täsmätuote

Supi Saunavahalla uudistat kätevästi saunan kaikki puupinnat. Supi Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja antaa sille kauniin, silkinhimmeän suojan. Saunavahasta on saatavilla neljä valmissävyä: musta, harmaa, valkoinen ja väritön, joka voidaan sävyttää Kuultavat sisävärit -kartan tiettyihin sävyihin (sävyt merkitty *-merkillä).  Kellastunut sauna pääsee oikeuksiinsa uudella, tummalla värityksellä.

3. Käsittele kertaalleen

Sekoita Supi Saunavaha huolellisesti, myös käytön aikana. Käytä levittämiseen vaahtomuovisivellintä, -sientä tai keinokuitusivellintä ja levitä saunavaha yhteen kertaan puun syiden suuntaisesti. Käytä saunavahaa vain sen verran, mitä puuhun imeytyy kertalevityksellä, näin pinnasta ei tule liukas. Käsittele 1-2 paneelia kerrallaan päästä päähän. Saunomaan voit mennä vuorokauden kuluttua käsittelystä! Esilämmitä sauna ennen käyttöönottoa ja tuuleta hyvin.

Kellastunut sauna käsiteltiin tummiin sävyihin

Tämä vanha sauna sai uuden ilmeen Supi Saunavahalla. Lauteet on käsitelty mustalla valmissävyllä ja paneeliseinissä on harmaa valmisväri.

Tarvikkeet vanhan saunan kunnostamiseenKatso työohjevideo saunan puupintojen vahaamisesta


VINKKI! Saunamuurin saat kauniin valkoiseksi Muuri-maalilla

Jos vanha saunamuuri on nokitahroissa, voi sen maalata kauniin vaaleaksi takka- ja palomuurimaali Muurilla, joka kestää jopa 180 asteen lämpötilaa.

Lue Maalilinjan vinkit likaisen saunamuurin käsittelyyn >>


Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoille tai lähetä viesti Facebookissa!