MAALILINJA NEUVOO:

Millaisen maalin ja kiiltoasteen valitsen sisäseiniin?

Seinä maalattu Remontti-Ässällä, sävy J392 Tuohus

Kun seinän maalaus on edessä, tutustu ennen projektia seinämaaleihin ja niiden kiiltoasteisiin. Näin varmistat, että maalattu pinta kestää sille tarkoitettua rasitusta ja toistaa sävysi haluamallasi tavalla. Kiiltoaste kannattaa valita kohteen ja rasitustason mukaan. Maalilinjan asiantuntijalta saat neuvot sisäseinämaalin valintaan.

Himmeä on valtavirtaa sisäseinämaalien valinnassa

Tikkurilan sisäseinämaaleja on saatavilla neljää eri kiiltoastetta eli viimeistelyä matasta kiiltävimpään: Täyshimmeä, himmeä, puolihimmeä ja puolikiiltävä. Himmeä maali näyttää vaaleammalta kuin kiiltävämpi vaihtoehto, vaikka värikoodi onkin sama. Toisaalta mitä himmeämpi maali on, sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet näkyvät lopputuloksessa. Yleensä seiniin valitaan tämän ja sisustusvaltavirran vuoksi himmeä seinämaali. Himmeä ja täyshimmeä kiiltoaste ovat luonteva valinta olo- ja makuuhuoneisiin.

Jos haluat himmeän seinäpinnan kotiisi, valitse seuraavista:


  • Täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla luot hienostunutta, sametinhimmeää seinäpintaa vaikka makuutilaan tai olohuoneeseen. Vahvatkin värit toistuvat pehmeinä ja syvinä.


  • Himmeä Joker on ympäristötietoisen valinta – turvallinen, vähäpäästöinen ja allergiaystävällinen sisustusmaalien 65-vuotias klassikko. Siksi se on oiva valinta esimerkiksi lastenhuoneeseen.


  • Himmeä Luja 7 on paras valinta tilaan, joka on alttiina kovalle rasitukselle ja lialle. Luja soveltuu myös kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneisiin ja pukutiloihin.

Puolihimmeä kestää pesua ja elämää

Puolihimmeä ja puolikiiltävä kestävät hyvin puhdistusta ja pesua. Sormenjäljet eivät tartu puolihimmeään pintaan samalla tavalla. Siksi suosittelemmekin perheisiin, joissa on pieniä lapsia tai lemmikkejä, puolihimmeitä ja -kiiltäviä sisäseinämaaleja. Puolihimmeä sisäseinämaali on helppo pitää puhtaana ja siksi se on oiva valinta niin eteisen ja keittiön seinäpinnoille.

Jos haluat puolihimmeän tai -kiiltävän seinäpinnan kotiisi, valitse seuraavista:


  • Puolihimmeä Remontti-Ässä kestää pesua ja elämää ja se on erinomainen valinta keittiöön, eteiseen, lastenhuoneeseen ja muihin erityistä pesunkestoa vaativiin tiloihin. Allergiaystävällinen Remontti-Ässä toistaa sävyt upean kirkkaina.


  • Puolihimmeä Luja 20 ja puolikiiltävä Luja 40 kestävät kuten himmeä Luja 7. Lujalla on ainutlaatuinen kemikaalinkesto, sillä maalipinta ja värit kestävät vahvojakin puhdistusaineita ja kovaa käyttöä haasteellisissa ympäristöissä.

Sisäseinämaalien kiiltoasteet täyshimmeästä puolikiiltävään

Täyshimmeä

Himmeä

Puolihimmeä

Puolikiiltävä


Tiesitkö? Jos maalin nimen perässä on luku, se yleensä viittaa tuotteen mitattuun kiiltoasteeseen. Mitä pienempi luku maalilla on,  sitä himmeämpi valmis pinta on. Kiiltoasteen arvo vaihtelee 0 (täysmatta) ja 80 (täyskiiltävä) välillä.Väriä valitessa myös maalilla on väliä


Varmista, että maalisi sävytetään Tikkurilan sisäseinämaaliin. Vain silloin saat täsmälleen saman sävyn kuin Tikkurilan Tunne Väri -värilastussa – ja lopputulos seinässä on juuri sitä mitä haluat valaistuksesta riippumatta.

Lue lisää Tikkurilan ainutlaatuisesta sävytysjärjestelmästä >>

Tarvitsetko ohjeita tasaisen kauniin seinäpinnan maalaamiseen?


Tasaisen kauniin seinäpinnan saat esityöllä, laadukkailla tuotteilla, oikeilla työvälineillä ja Maalilinjan asiantuntijoiden ohjeilla. Näillä neuvoilla vältät sivuvalossa näkyvät raidat ja kirjavan maalipinnan seinässä.


Lue Maalilinjan neuvot >>


Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoille tai lähetä viesti Facebookissa!