MAALILINJA NEUVOO:

3+1 vinkkiä: Näin laitat mökin kuntoon ennen talvea

Metsät ja mökit alkavat vähitellen kietoutua ruskaan ja syyssateisiin. On siis aika pistää tuvan pinnat kuntoon. Keväällä on ihana saapua kunnostettuun, levänneeseen mökkiin. Maalilinja neuvoo, miten onnistut tässä parhaiten.


Siisti ja ehosta mökin sisäpinnat

Mökkikauden loppu on erinomainen ajankohta mökin lattian maalaamiseen, sillä lattia saa kuivua käyttövalmiiksi rauhassa mökin ollessa tyhjillään. Siisti samalla muutkin pinnat, niin mökki on keväällä vastassa tiptop-kunnossa.

1. Siisti kunnolla pinnat, jotka tahdot maalata.

Pesuun kannattaa käyttää Maalipesua, jonka sekoitussuhde määräytyy pinnan likaisuuden mukaan. Maalattavan pinnan tulee aina olla puhdas ennen hiomista tai maalausta. Maali tarttuu paremmin, kun pinta on puhdas.

2. Varmista tarttuvuus hionnalla

Hio pinnat. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä kiiltävämpi edellinen maali on, sitä paremmin se tulee hioa. Näin varmistetaan uuden maalin tarttuvuus.

3. Maalaa lattia

Ennestään maalatuille puulattioille soveltuu Tikkurilan uusi Pontti Puulattiamaali. Kun mökin ovia ja ikkunoita pidetään kiinni koko talven ajan, liuotinohenteinen maali ei pääse tuulettumaan. Tällöin vesiohenteinen maali on parempi ratkaisu, sillä se ei ala haisemaan suljetuissa tiloissa.

Kohenna mökin ulkosivu kuntoon

Nyt on hyvä aika puhdistaa myös ulkopinnat sammaleesta, sillä syksyn kosteus helpottaa irrottamista huomattavasti. Ulkokivet ja mökin katon ulkopinnan voi puhdistaa biohajoavalla Kilpi Sammaleenpoistajalla. Kilpi Sammaleenpoistajaa ei huuhdella pois, vaan se jätetään vaikuttamaan katolle.

Tutustu tuotteisiin!


Maalipesu
 
Pontti Puulattiamaali
 
Kilpi Sammaleenpoistaja
 


Jos heräsi kysyttävää, soita Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoille tai lähetä viesti Facebookissa!