Väritehtaan matkassa – Tikkurila 150 vuottaFranck Median dokumenttisarja Menestyksen takana kertoo alun perin vuonna 1862 perustetun Tikkurilan Väritehtaan tarinan. Lähes 100 vuotta tehdas oli perheyhtiö Schildt & Hallbergin omistama ja vaikutti vahvasti Tikkurilan kyläyhteisön ja sitä ympäröivän nykyisen Vantaan alueen kehitykseen. 1920-luvulta alkaen nuori kemisti Ragnar Holmström toi tehtaalle ideoita ja uutta maaliteknologiaa Yhdysvalloista. Tikkurila kasvoi sodanjälkeisinä vuosikymmeninä yhdeksi alansa johtavista yrityksistä Pohjois- ja Itä-Euroopassa.  


Tikkurilan vuodesta 1972 omistaneen valtionyhtiö Kemiran ankkuriomistus myytiin vuonna 2007 Paasikivien perheen Oras Investille. Nykyään Tikkurila on oma pörssinoteerattu yrityksensä, jolla on noin 23 000 omistajaa. Se on myös suurin kauppa- ja rakennusmaalien toimittaja Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä ja neljänneksi suurin Puolassa.


Mainontaa vuosien varrelta

Tikkurila 150 vuotta mainonnan juhlaa

 Tikkurilan juhlavuosi näkyy TV-mainonnassa nostalgisena tuulahduksena menneiltä vuosikymmeniltä. TV:ssä pyörivät aikoinaan kovin suositut Mestari ja Poika -filmit, joissa keskitytään ulkomaalaukseen. Sivuosissa on eläinkunnan edustajia, terhakka Suomenpystykorva ja eksoottinen kalkkuna. Filmeissä kuullut tokaisut "Poika, sä alat oppia!" ja "Poika, se on kalkkuna!" lienevät tuttuja monille keski-ikäisille katsojille.

Mestari ja Poika - Panssarimaali

Tikkurilan kestävä Panssarimaali on edelleen Suomen suosituimpia kattomaaleja. Katso kuinka mainoksen Poika pääsikään uransa huipulle.Mestari ja Poika - Pika-Teho

Jos et itsekään ole aivan varma talosi ulkovärityksestä, voit helpottaa maalausurakkaasi valitsemalla valmiit väriyhdistelmät Tikkurilan KaunisTalo -lastuista. Ja ei muuta kuin Pika-Tehoa pintaan.


Mestari ja Poika - Ultra

Upea Ultra-talomaali on ollut jo pitkään Tikkurilan talomaalivalikoimassa. Nyt Ultra on saanut entistä paremman sään- ja värinkeston. Tutustu filmin lisäksi myös uuteen Ultra-perheeseen.


Mestari ja Poika - Vinha

Vesiohenteinen Vinha on edelleen Suomen suosituin peittävä suoja puulle. Kevyesti siveltävä Vinha antaa puolihimmeän ja kestävän suojan kaikille puupinnoille jättäen puunsyyt vinhasti näkyviin.


Myös Miranol juhlii

Miranolin lanseerauksesta tulee kuluneeksi 75 vuotta, ja sen kunniaksi näytetään legendaarista, Cannesin pronssileijonalla palkittua mainosfilmiä, jossa ylistetään Miranolin iskunkestävyyttä lyömällä Miranolilla maalattuja putkia yhteen. Putket menivät lommolle, mutta maali kesti.