Juhlimme 100-vuotiasta Suomea värienkeruumatkalla!Suomi viettää tänä vuonna itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Juhlavuoden kunniaksi me Tikkurilassa rakennamme yhdessä suomalaisten kanssa koko maamme kattavan värikartan, juhlimme  30-vuotiasta Ultra-puutalomaalia ja luomme katutaidetta ympäri Suomen. Tervetuloa mukaan värienkeruumatkalle!

Millaiset ulkovärit ovat suomalaisten suosikkeja? Selvitetään yhdessä!

Tänä keväänä kokoamaan suomalaisten talojen suosikkivärejä maantieteellisesti koko Suomen kattavaksi ulkovärikartaksi. Haluamme suomalaiset mukaan rakentamaan Suomen värikarttaa juhlavuoden hengessä.

Osallistu ja voit voittaa arvonnassa Kolin matkan >>

Juhlavuoden kunniaksi olemme selvittäneet sävytystilastojemme perusteella suomalaisten talojen suosikkivärit. Ovatko suomalaisten ikisuosikit, keltainen ja punainen, pitäneet pintansa vai värittävätkö modernit sävyt suomalaista maisemaa?

”Meillä on pitkän historiamme ja teknologiamme ansiosta kattavasti tietoa suomalaisten lempiväreistä useiden vuosikymmenien ajalta. Koska väreihin liittyy kuitenkin aina inhimillinen tekijä, emme halua pitäytyä pelkässä datassa, vaan haluamme jatkaa värikartan tarinaa jakamalla ihmisten kokemuksia, jotta suomalaiset saavat käyttöönsä ainutlaatuisen referenssipankin", kertoo Tikkurilan Suomen markkinointipäällikkö Sari Kallio.

Väriasiantuntemusta yli 150 vuotta

Tikkurila on tuonut suojaa ja kauneutta suomalaisiin koteihin jo yli 150 vuotta. Kun Suomi itsenäistyi 6. joulukuuta 1917, Tikkurila Oyj, silloinen Oy Schildt & Hallberg, oli kehittänyt vernissaa Tikkurilanjoen rannalla jo 55 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana meille on kertynyt valtava määrä puupinnan suojaamiseen ja väreihin liittyvää tietoa.

Tutustu puutalovärien historiaan >>


Mitä sävytystilastomme kertovat?

Näiden vuosikymmenten aikana meille on kertynyt valtava määrä puupinnan suojaamiseen ja väreihin liittyvää tietoa. Nyt jaamme Suomen juhlavuoden kunniaksi näitä sävytystietoja Sinulle, sillä meille on kunnia-asia pitää huolta Suomesta ja suomalaisista puutaloista. Tutustu sävytystilastoista saatuihin alueellisiin värisuosikkeihin alla olevien artikkelien avulla!
Suomen suosituimmat puutalovärit - UUTUUS
Tikkurila_Suomen_suosituimmat_puutalovärit

Tikkurila on tuonut suojaa ja kauneutta suomalaisiin koteihin jo yli 150 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana meille on kertynyt valtava määrä puupinnan suojaamiseen ja väreihin liittyvää tietoa. Tämän Suomen suosituimmat puutalovärit -oppaan avulla jaamme tietojamme myös Sinulle, sillä meille on kunnia-asia pitää huolta Suomesta ja suomalaisista puutaloista.

Suomen suosituimmat puutalovärit -opas


Suomi ja Ultra juhlivat!

Nyt 30% enemmän samaan hintaan

Suomi täyttää 100 vuotta ja Ultra 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Ultra Classic -talomaali on nyt saatavilla 11,7 litran riittoisassa purkkikoossa. Sillä maalaat samalla hinnalla isomman pinnan.

30-vuotias Ultra on suomalaisen puun arvoinen maali. Se ymmärtää puuta ja suomalaisia säitä. Ultrassa kiteytyy Tikkurilan pitkät perinteet ja vahva panostus tuotekehitykseen. Valitse Ultra, kun haluat parasta puutalosi pintaan.

3 hyvää syytä valita Ultra:

  1. Huippuluokan sään- ja värinkesto.
  2. Hylkii tehokkaasti likaa.
  3. Pysyy kauniina pitkään.

Tutustu klassikkoon >>

Tuomme suomalaista katutaidetta mahdollisimman monen ulottuville

Juhlavuoden kunniaksi Tikkurila lahjoittaa neljään kaupunkiin muraalin eli ison seinämaalauksen kaunistamaan ja elävöittämään suomalaisten elinympäristöä. Seinämaalaukset maalataan Tikkurilan kotikaupunkiin Vantaalle, Keski-Suomeen Jyväskylään, Pohjois-Karjalan maakuntakeskukseen Joensuuhun ja vetovoimaiseksi osaamiskeskukseksi nimettyyn Ouluun.

Vantaa
Tommi Musturi on palkittu sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen sarjakuvateoksiaan on käännetty suomen lisäksi yhdeksälle eri kielelle ja töitään julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Oulu
Kuvataitelija ja muotoilija Jukka Hakanen on yksi Suomen tunnetuimmista muraalimaalareista. Viimeisten vuosien aikana Hakanen on toteuttanut näyttäviä seinämaalauksia ympäri Suomea ja hän on osallistunut kansainvälisiin projekteihin ympäri Eurooppaa.

Joensuu
Katja Kouvalainen on joensuulainen kuvataiteilija, jonka seinämaalauksia löytyy niin kodeista, yrityksistä kuin julkisista tiloista. Kouvalaisen mukaan värit ja viihtyisä ympäristö vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin ja hänen tavoitteenaan on tuoda taide kaikkien saataville.

Jyväskylä

Taidemaalari Rauha Mäkilän teoksissa on vahvasti läsnä nuoriso- ja populaarikulttuuri. Hänen taideteoksiaan löytyy monista suomalaisista kokoelmista, ja niitä on ollut esillä näyttelyissä niin kotimaassa kuin maailmallakin, mm. New York Munch Gallery (2011) sekä EMMA – Espoo Museum of Modern Art (2015).

Katso, mitä saimme aikaan katutaiteella 2016 >>

   


Tilaa uutiskirje
Lähetämme kullekin kohderyhmälle enintään neljä (4 kpl) sähköisiä uutiskirjeitä vuodessa.