IDEA PIHALLE

Terassi valmiiksi kesäiltoihin


Vihreä talo -blogista tuttu Annika tuunasi terassinsa kesän rennoksi oleskelutilaksi. Terassi öljyttiin kelonharmaaksi ja pihakalusteet maalattiin pastellin sävyillä. Pihapiirin kruunaavat sauna ja tummanharmaa vilvoitteluamme.


Työohje terassille

Koko maalausprojekti lähti liikkeelle kuluneesta terassista. Terassi käsiteltiin kelonharmaalla Valtti Plus Terassiöljyllä, jolla on ennennäkemätön säänkesto. Valtti Plus Terassiöljyllä saat hienon, puun ilmettä korostavan värin ja tuote ehkäisee puun tikkuuntumista, haalistumista ja halkeilua säärasituksessa.


Pesu

Terassin pesu Tehopesulla poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan.

1. Sekoita purkillinen Tehopesua viileään veteen avoimessa muoviastiassa etiketin ohjeiden mukaisesti.

2. Levitä Tehopesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna pinnan kuivua. Kuivumisaika riippuu sääolosuhteista.


Öljyäminen

3. Sekoita Valtti Plus Terassiöljy huolellisesti.

Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin niiden leveydestä riippuen ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren.

4. Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Terassilastalla pystyt käsittelemään terassilautojen välit niin, että työnnät lastan väliin vinoittain kärki edellä. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.


HUOM! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit jne. voivat syttyä itsestään muutaman tunnin kuluttua. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä.


Pihakalusteet

Samalla kun terassi kunnostettiin, kiinnitettiin huomiota pihan kalusteisiin. Kalusteiden väreiksi valikoitui kesäiset pastellit, Näsiä H417  ja Mentoli J442. Vanha amme päätettiin kontrastiksi maalata harmaalla Mantteli-sävyllä M499. Kaikki sävyt löytyvät Tikkurilan Color Now -värikokoelmasta, jossa esitellään vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt.Puiset kalusteet

Annika maalasi puiset, käsittelemättömät pihatuolit vaaleanpunaiseksi ja vanhan istutuspöydän puuosat turkoosiksi Unica Akva -maalilla. Pinnat hiottiin, puhdistettiin ja sen jälkeen maalattiin kahteen kertaan.

Lue tarkempi ohje käsittelemättömille pihakalusteille >>

Lue tarkempi ohje aiemmin maalatuille pihakalusteille >>


Valurauta-amme

Ammeen ulko-osan Annika maalasi harmaaksi Unica-ulkokalustemaalilla. Vanhan ammeen pinta hiottiin, puhdistettiin ja maalattiin pariin otteeseen.

Lue tarkempi ohje >>

Huom! Ohje koskee vain ammeen ulkopuolta, ei upotusvesirasitusta.


Tarvikkeet

40 neliön terassilaudoitukseen kului Valtti Plus Terassiöljyä 4 litraa. Kalustemaalia tarvittiin jokasta 1 litra. Muutos maksaa noin pari sataa euroa ja sen voi toteuttaa parissa päivässä.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.Valtti Plus Terassiöljy
 
Tehopesu
 
Katuharja
 
Painepesuri
 
Terassilasta
 
Unica Akva ovi- ja ikkunamaali
 
Unica ulkokalustemaali
 
Hiontapaperi
 
Sivellin S1
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>