Sisustusstailisti Susanna Vennon kotona:
Pieni pala Pariisia

Susanna Vento lumoutui  Minerals -värikokoelman hillityistä sävyistä. Pehmeä värimaailma kotiin syntyi lämpimien sävyjen harmoniasta.

Käytetyt sävytPäivitä valkoinen koti maanläheisten sävyjen avulla 

”Ihastuin Minerals-värikokoelman hienostuneisiin sävyihin. Paletin kuusi väriä Y487 Piazza, M476 Rooibos, V484 Ajopuu, H456 Himmeli, Y500 Takorauta ja V447 Serpentiini luovat hillittyä tyylikkyyttä ja antavat kodille pehmeän taustan. Kokonaan valkoiseksi maalattu huoneisto kaipasi uutta maalipintaa ja ennen kaikkea sävymaailman päivitystä. Aikanaan avaruutta ja tilantuntua tuova kokovalkoinen koti haluttiin taittaa nyt pehmeämpään ja tunnelmallisempaan asuun. Perheemme Ranskan rakkaus saa näkyä sisustuksessa. Uudesta Minerals -väripaletista löytyikin ihastuttavat maanläheiset sävyt ja hienostuneet taustat sisustukselle. 

Ruokailutilan ja keittiön yhdistelmä koki suurimman muutoksen. Ruokailutilan seinät, väliovet, lattialistat ja kiinteät komerot maalattiin täyshimmeällä Harmony-seinämaalilla ja Helmi-kalustemaalilla vaalean harmaaksi, Y487 Piazza-sävyllä. Keittiön seinä maalattiin pyyhintää kestäväksi himmeällä Luja 7 -maalilla. Piazza on lämmin harmaa, joka säilyttää kuitenkin avaruuden tunnun. Katon rajaan jätettiin reilu valkoinen raja lisäämään korkeuden tuntua ja erottamaan pehmeä sävy puhtaasta valkoisesta.” 

Lastenhuoneeseen Susannan lapset valitsivat kuulaan keltaisen H456 Himmeli -sävyn ja seinä maalattiin himmeällä Joker-seinämaalilla kulutusta kestäväksi. Makuuhuoneeseen Susannan aiemmin valitseman tummemman vihreän seinäsävyn K444 pariksi maalattiin vaalea harmaanvihertävä V447 Serpentiini -seinä Harmony-sisustusmaalilla. Vanha Safarituoli sai jalkaosiin trendikkään grafiitinharmaan Y500 Takorauta -sävyn himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla.

Aiemmin maalatut parkettilattiat maalattiin uudelleen Betolux Akva -lattiamaalilla ja sävyksi valikoitui rusehtavan harmaa V484 Ajopuu. Kynnyksiä korostettiin tummalla punaruskealla aksenttivärillä M476 Rooibos.  

Ruokailutilan värimaailmasta tuli kotoisaAnna parketille uusi ilme maalikerroksen avulla

1. Puhdista parketti Maalipesulla ja hio pinta huolellisesti. Jos käsittelet laminaattia, huolellinen pesu Maalipesulla riittää. 

2. Jos puhdas puupinta tulee näkyviin, paikkamaalaa kohta Multistop-erityispohjamaalilla

3. Maalaa lattia Betolux Akva-maalilla, käyttäen sileille pinnoille tarkoitettua telaa.

Huom! Erilaisia parketti- ja laminaattipintoja löytyy lukemattomia. Tikkurila on testannut maaleja yleisemmin käytetyillä parketti- ja laminaattipinnoilla. Maalin soveltuvuutta omalle parketille kannattaa testata ensin rajatulle alueelle. Lattiapintoja on saatettu käsitellä puhdistus- ja hoitoaineilla jotka heikentävät maalin tartuntaa. Huomioi, että maalin pitää antaa kovettua kuivua kunnolla. Pohjamaalaus Otex Akva tartuntapohjamaalilla nopeuttaa tartuntaa laminaattipinnoille.


Harmony, sisustusmaali
 
Luja 7, pintamaali, himmeä
 
Helmi 10 kalustemaali, himmeä
 
Betolux Akva Lattiamaali
 
Kalustepesu
 
Seinäpesu
 

Susanna Vento

Sisustusstailisti

Susanna Vento on helsinkiläinen sisustussuunnittelija,  stailisti ja toimittaja. Ihastu Susannan luovaan ja ajattomaan tyyliin Varpunen-blogissa, josta löydät tyylikkäitä toteutuksia pienelläkin rahalla ja vaivalla. 

Lue Susannan mietteet projektista blogissa >>

Seuraa Instagramissa: @susanna_vento


    

Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>