Raikas keittiö paperin valkoisella


Talo kahdelle -blogin Helena maalasi keittiön seinät ja liesituulettimen kuvun raikkaan valkoiseksi. Lue vinkit kestävien pintojen toteutukseen keittiössä.Kestävää pintaa keittiöön

Helena maalasi keittiön seinät ja liesikuvun valkoiseksi puolihimmeällä Luja 20 pintamaalilla. Luja on paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Aina keittiön välitilaan ei tarvita laatoitusta tai lasilevyä, vaan voit käyttää kestävää maalia, joka kestää pyyhkimistä.

Seiniin ja liesituulettimen kupuun valittiin sävyksi suosittu F497 Paperi, joka löytyy Tunne Väri -kartasta. Mintun värisisissä keittiön kaapeissa on käytetty Symphony 2436 -värikartan sävyä J439.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.
Näin toteutat Helenan ideat

Seinän maalaus

1.    Puhdista seinäpinta liasta ja rajaa maalattavat alueet maalarinteipillä.
2.    Maalaa seinä Tikkurilan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla kahteen kertaan. Maalaamattomalle pinnalle suositellaan pohjamaaliksi Luja Yleispohjamaalia.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>

Liesikuvun maalaus

1.    Puhdista maalattava pinta liasta ja paikkaa mahdolliset kolot.
2.    Pohjamaalaa liesikupu Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
3.    Maalaa kupu kahteen kertaan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla.

Tarvikkeet

Helenan keittiöön tarvittiin puolihimmeää Luja 20 pintamaalia Paperi-sävyssä 2,7 litraa. Maalitarvikkeet maksoivat alle 80 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Otex Akva tartuntapohjamaali
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Talo kahdelle -blogin Helena

Talo kahdelle -blogissa seurataan värikästä talonrakennusprojektia. Raksaajina graafikko Helena Valtonen sekä lehmänhermoinen aviomies, onneksi kirvesmies. Mukana myös staffi Buugi.

Lue Helenan mietteet projektista blogissa >>