Maalaa kellastunut pyökkikeittiö uuteen sävyyn


Local Artisan -blogista tuttu Sanna maalasi kulahtaneen puisen keittiön täysin uuteen uskoon Helmi-kalustemaalilla. Sävyksi valikoitui ajankohtainen pellavanruskea. Näin uudistat vanhan keittiön trendikkääksi Sannan ideoilla.Keittiö ennen ja jälkeenValitse keittiön uusi sävy Tunne Väri -kartasta 

Sanna löysi kauniin vaaleanrusehtavan V466 Laama -sävyn Tunne Väri -kartasta. Jos oma keittiö tarvitsee uuden värityksen, kannattaa sävyjä katsoa sisämaaleihin sopivasta Tunne Väri -värikartasta.

Puiset keittiöovet ja rungot maalattiin kulutusta kestäviksi Otex Akva -tartuntapohjamaalilla ja puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla. Puolihimmeä Helmi on helppo pitää puhtaana ja pintaan ei jää helposti sormenjälkiä.

 


Näin toteutat idean

Sanna uudisti vanhan keittiön viikossa. Hän maalasi ulkopinnat kolmesti ja sisäpinnan kahdesti.


Esityöt

1. Poista ovista vetimet ja pese oven pinnasta lika pois Kalustepesu-liuoksella etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Pahimmat pinttymät saat helpommin pois, kun käytät apunasi karhunkieltä.

2. Hio oven pinta hiomapaperilla. Puhdista hiontapöly pölyharjalla tai pölynpoistoliinalla ennen kuin aloitat maalaamisen.

3. Kittaa tarvittaessa kolot ja naarmut pinnasta Helmi Kalustekitillä. Kitin kuivuttua hio kohta kevyesti.


Maalaus

3. Pohjamaalaa kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla, joka sävytetty samaan väriskaalaan kuin pintamaali. Saat maalipinnan kestävämmäksi, kun maalaat tartuntapohjamaalilla ennen kalustemaalia. 

4. Maalaa pinta 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla, sävyllä V466 Laama.

Maalaustyö kannattaa tehdä kalustemaalitelalla ja viimeistellä siveltimellä.

Työohjevideo: Keittiökaappien maalaus


Tarvikkeet

Keittiöön tarvittiin pohja- ja pintamaalia molempia 2,7 litraa. Vastaavan muutoksen maalitarvikkeet maksaisivat alle 150 euroa. 


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Sivellin S1
 


Idean toteuttaja: Local Artisan

Local Artisan -blogin takaa löytyy Porvoolainen huonekalurestauroija ja puuseppä Sanna Laurila. Blogissa opitaan uutta, rakastetaan vanhaa ja tehdään käsin. Täältä löydät ammattilaisen vinkit turvalliseen ja onnistuneeseen restaurointiin!

Lue Sannan mietteet projektista blogissa >>