IDEA MAKUUHUONEESEEN

Ripaus roosaa betoniseinään


MAMI GO GO -blogin Minttu maalasi päivässä makuuhuoneeseen näyttävän tehosteseinän Tunto Hieno -struktuuripinnoitteilla. Upea lopputulos on kuin moderni betoniseinä, jossa on ripaus haaleaa roosaa.Minttu käsitteli makuuhuoneen seinät Tunto Hieno -struktuuripinnoitteilla, sävyinä Mantteli M499, Laasti X487 ja Näsiä H417. Sävyt valittiin Tikkurilan uudesta Color Now 2016 -värioppaasta, jossa esitellään vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt. Tunto Hieno kuivuu nopeasti, joten muutoksen voi saada aikaan yhdessä päivässä.


Työohje


Esityöt

1. Pyyhi seinän pinta ennen käsittelyä. Jos seinä on selvästi likainen, pese pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

2. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä.

2. Pohjamaalaa seinä täyshimmeällä Harmony-maalilla, sävy Mantteli M499.


Maalauskäsittely

3. Sekoita Tunto Hieno -struktuuripinnoitteet. Varaa jokaiselle sävylle oma kaukalo, sekoitustikku ja tela. Kaada pinnotteita kaukaloihin.

4. Levitä Tunto Hienon eri sävyt (Näsiä H417, Laasti X487 ja Mantteli M499) ristiin rastiin paksusti pitkänukkaisilla teloilla noin 1m²:n alue kerrallaan.

5. Kuvioi pinta muovisella tapettilastalla pehmeästi ristiin rastiin sivellen, niin että pintaan jää selkeä struktuuri. Jatka Tunto Hienon levittämistä ja muovilastakuviointia neliö kerrallaan.


Tarvikkeet

Makuuhuoneen koko on noin 10 neliötä. Harmony-maalia tarvittiin 1 litra ja Tunto Hieno -maalin jokaista sävyä 2,7 litraa. Yhteensä muutos maksoi alle 250 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Maalarinteippi
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Tapettilasta
 


IDEAN TOTEUTTAJA: MAMI GO GO

Mami GO GO -blogissa pääset kurkistamaan helsinkiläisen Mintun elämään ja kotiin. Välillä paljastetaan myös vaatekaapin, ostoskassin sekä päivällislautasen sisältöä. Minttu on kahden pienen pojan sinkkuäiti, joka rakastaa punaista huulipunaa, inhoaa kiirettä ja näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Lue Mintun mietteet projektista blogissa >>