Raikasta olohuone Tikkurilan Valkoisella


Kevät sai Oblik. -blogin Jutan kaipaamaan valoisuutta olohuoneeseen ja seinät vaihtoivat sävyä raikkaan valkoiseen. Uusi valkoinen sävy sopii täydellisesti yhteen listavalkoisten ovien ja listojen kanssa.Valkoisen valinta oli helppoa

Valkoisen värin valinta voi tuntua haastavalta. Jutta luotti Tikkurilan väriasiantuntijoiden valintaan ja maalasi olohuoneen pehmeänvalkoiseksi Tikkurilan Valkoinen -sävyllä. Maalipussissa myytävä täyshimmeä Harmony-sisustusmaali toistaa Tikkurilan Valkoisen hienostuneen lämmön juuri oikealla tavalla.

Tikkurilan Valkoinen on helppo tausta monenlaiselle sisustamiselle ja se sopii hienosti yhteen listavalkoisen kanssa toisin kuin perinteinen harmahtava maalarinvalkoinen. Tikkurilan Valkoisen peittokyky on myös erinomainen. Tikkurilan Valkoisen voi sävyttää Tikkurilan sisäseinämaaleihin.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.
Näin toteutat idean

Vaihda huoneen seinät raikkaan valkoiseksi muutamassa tunnissa.


Seinän maalaus

1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

2. SUOJAA

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

3. MAALAA SIVELTIMELLÄ

Sekoita Harmony-sisustusmaali ja kaada maalia muovipussilla päällystettyyn telakaukaloon. Näin mahdollisesti jäljelle jäänyt maali on helppo kaataa takaisin purkkiin.

Maalaa seinän reunat siveltimellä, niin saat viimeistellyn lopputuloksen.

4. MAALAA TELALLA

Maalaa seinä 2 kertaan täyshimmeäksi telalla ja jatkovarrella. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>Tarvikkeet

Jutan olohuoneen seinät on pinta-alaltaan noin 30 neliötä, joten Harmony-maalia tarvittiin kaksi 3 litran Tikkurilan Valkoinen -maalipussia. Muutos maksoi alle 100 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Tikkurilan Valkoinen, Harmony-sisustusmaali
 
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Oblik.fi -blogin Jutta

Bloggaaja Jutta Karihtala on tuleva muotoilija, sisustusstailaaja, yksityiskohtien rakastaja, tee-se-itse-projektien toteuttaja ja ennenkaikkea intohimoinen sisustaja. Oblik. on sisustusblogi, jossa jaetaan ideoita hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Lue Jutan mietteet projektista blogissa >>