IDEA PIHASISUSTAMISEEN

Uudista pihasaunan edusta kolmella tuunausidealla


Piristä saunan pihapiirin ilmettä tyylikkäillä tuunauksilla. Vihreä talo -blogin Annika kuviomaalasi betonilaattoja ja loi harmonisen ruukkupuutarhan metallipurkeista Color Now 2017 -sävyillä. Saunan terassin portaat saivat uuden, pikimustan sävyn.1.Toteuta graafinen pihakivipatio kulahtaneista pihakivistä

Annika käsitteli vanhat, betoniset pihakivet Tikkurilan Patio Kivikuullotteella. Upea mosaiikkimainen lopputulos syntyy teippirajauksilla helpommin kuin mitä voisi odottaa!  Annika valitsi Kivikuullotevärikartan sävyistä EK02 Harmaan ja EK04 Mustan. Pulahduksen jälkeen on mukava astella pation kautta saunan lauteille.

Patio Kivikuullotteiden suosituimmista sävyistä on saatavilla kätevät 1 dl:n testeripurkit, joiden avulla voit kokeilla, miltä sävy näyttää omalla pihalla.

Katso ohje pihakivien käsittelyyn ja tilaa testeri >>

2. Öljyä saunan terassi ja portaat kulutusta kestäväksi

Kuluneen saunan terassim portaat saivat tyylikkään ilmeen, kun Annika käsitteli terassin mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä. Valtti Plus Terassiöljy ehkäisee puun tikkuuntumista, haalistumista ja halkeilua säärasituksessa. Musta sävy on saatavilla kätevänä valmisvärinä ja Valtti Plus Terassiöljyn erikoispigmentit imeytyvät syvälle puuhun antaen hienon, puun ilmettä korostavan värin.

  Terassista tulee upea, kun peset pinnat ensin huolellisesti Terassi- ja kalustepesulla, hiot pinnat kevyesti ja käsittelet täsmätuotteella.

Katso työohjevideo ja lue Maalilinjan vinkit >>

3. Koristele ruukkupuutarhalla ja maalatuilla kurkkupurkeilla

Annika valitsi ruukkupuutarhaan sävyt Color Now 2017 -värikokoelmasta ja tuunasi vanhoista metallisista kurkkupurkeista tyylikkään kokonaisuuden metallipinnoille sopivalla Unica-ulkokalustemaalilla. Harmoniset sävyt, Angora H466, Nefriitti N494, Valkama K498 ja Syvänne N439 sointuvat yhteen mustan terassin kanssa erinomaisesti.
Näin maalaat metallipurkit sääolosuhteita kestäväksi

1. ESIKÄSITTELE

Puhdista metallipurkin pinta ennen maalausta. Sekoita maali hyvin ennen maalaamista.


2. MAALAA

Maalaa metallipurkit 1-2 kertaa Unica-ulkokalustemaalilla, keinokuituisella S1-siveltimellä.

 

3. ANNA KUIVUA

Anna maalattujen metallipurkkien kuivua rauhassa. Unica-ulkokalustemaali on pölykuiva 2 tunnissa. Päällemaalauskuiva 16 tunnin jälkeen.


Tarvikkeet

Pihakiviin (4 neliötä) kului Patio Kivikuullotetta molemmissa sävyissä reilusti alle litra. Valtti Plus Terassiöljyä kului kuistiin ja portaisiin 1 litra ja Unica-ulkokalustemaalia jokaisessa sävyssä alle 0,225 litraa. Muutos maksoi noin 100 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Patio Kivikuullote
 
Valtti Plus Terassiöljy
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Pesuharja
 
Puunsuojasivellin
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>