Maalaa kesämökki mustaksi


Oblik. -blogin Jutan kesämökin kulahtanut punavihreä ulkoasu kaipasi särmää. Mökki maalattiin rohkeasti mustaksi talkoovoimin kesäkuussa. Näin uudistat Jutan tavoin mökkisi ulkoasun tummiin sävyihin.

Katso videolta Jutan mökin julkisivun muutos

Käytetyt sävytMusta sävy löytyi Tikkurilan värisuunnittelijoiden avulla

Jutta ei ollut aiemmin valinnut julkisivuun sävyä ja hän päättikin kääntyä Tikkurilan värisuunnittelupalvelun puoleen. Värin kokemiseen kun vaikuttaa luonnonvalo, ympäröivä luonto ja esimerkiksi ilmansuunnat. Mustassa värissä nähdään erilaisia vivahteita, sillä täydellisen puhdasta mustaa pigmenttiä ei oikeastaan ole. Mustassa vivahde on usein hieman sinertävä, ja jos sävystä ei haluta sinitaittoista, se sitten taitetaan pois jollakin muulla vivahteella, kuten punaisella tai keltaisella. Mitä harmaampi sävy on sen selkeämmin vivahde erottuu.

Jutta halusi mustan sävyn taittavan mieluiten ennemmin kylmään kuin lämpimään sävyyn. Koemaalausten jälkeen hän päätyi Puutalot-värikartan 564X-sävyyn, joka tuli mökin pääväriksi, ja ikkunanpuitteisiin valittiin hieman syvempi sävy 0202.

Pintaan Tikkurilan paras puutalomaali

Kesämökki maalattiin Tikkurilan Ultra Classic -talomaalilla. Ultra-tuotteiden sideaineen polyakrylaatti-teknologia antaa maalille huippuluokan värin- ja kiillonkeston ja maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä koko sen käyttöiän. Sopiva kovuus puolestaan auttaa pintaa pysymään puhtaana pidempään, koska lika ei paistu kesähelteelläkään kiinni pintaan. Sokkeli maalattiin Tikkurilan Yki Sokkelimaalilla ja Ikkunat sekä ovet Unica Akva -maalilla.
Näin toteutat idean


Lautajulkisivun maalaus

1. ESIKÄSITTELY

Pese vanha maalipinta ja harjaa lika pois puutarhaletkulla ja katuharjalla. Käytä Tikkurilan Homeenpoisto-liuosta etikettien ohjeiden mukaan. Tämä takaa maalin paremman tarttuvuuden ja pidentää huoltomaalausväliä huomattavasti.

Poista mahdollinen vanha, lohkeileva maali kaavinraudalla. Jos vanhan mökin julkisivussa on puupuhtaita kohtia, käsittele ne Valtti Plus Base -pohjusteella.

2. ENSIMMÄINEN MAALAUSKERTA

Sekoita maalit huolellisesti. Maalaa kesämökin julkisivu kertaalleen Ultra Classic -talomaalilla. Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Maalaamista ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Maalattavan alustan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C.

3. TOINEN MAALAUSKERTA

Ultra Classic on kosketuskuiva n. 1 tunnin kuluttua ja seuraava käsittely voidaan tehdä 2-4 tunnin kuluttua normaaliolosuhteissa.  Maalaa pinta toiseen kertaan Ultra Classic -talomaalilla. Pese työvälineet TIkkurilan Pensselipesulla.Ikkunoiden maalaus

1. ESIKÄSITTELY

Esikäsittely takaa maalin paremman tarttuvuuden ja pidentää huoltomaalausväliä huomattavasti. Puhdista pinnat liasta ja pölystä pölyharjalla. Poista pihka oksankohdista teräslastalla.

Pese likaiset pinnat Maalipesulla ja puhdista homehtuneet pinnat Homeenpoistolla etiketin ohjeiden mukaisesti. Suojaa lasipinnat. Huuhtele hyvin ja anna kuivua. Poista vanha irtoava kalvopinta kaavinraudalla ja hio vanha, hyvin kiinni oleva kalvopinta himmeäksi. Poista hiontapöly pölyharjalla.


2. MAALAUS

Maalaa ikkunakarmit 1-2 kertaa TIkkurilan Unica Akva -maalilla. Tuote on pölykuiva 0,5 tunnissa ja päällemaalattavissa seuraavana päivänä. Puhdista työvälineet Pensselipesulla.


Tarvikkeet


Tarvikkeet

Jutan mökin ulkoseinät ovat pinta-alaltaan noin 100 neliötä, joten Ultra Classic -talomaalia tarvittiin 4 kpl 11,7 litran purkkia ja ikkunoihin sekä oviin Unica Akva -maalia noin 4 litraa. Maalitarvikkeet maksoivat hieman yli 500 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Ultra Classic Talomaali
 
Unica Akva Maali
 
Yki Sokkelimaali
 
Homeenpoisto
 
Maalipesu
 
Pesuharja
 
Hiontapaperi
 
Kaavinrauta
 
Sivellin S1
 
Sivellin T1 - Vesiohenteiset akrylaattimaalit
 

Ultra Classic nyt juhlapurkissa: saat 11,7 litraa 9 litran hinnalla!

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi saat nyt Ultra Classic -talomaalia juhlapurkissa 11,7 litraa edullisemmin, 9 litran hinnalla.

Tutustu Ultra Classic tuotteeseen >>


IDEAN TOTEUTTAJA: Oblik.fi -blogin Jutta

Bloggaaja Jutta Karihtala on tuleva muotoilija, sisustusstailaaja, yksityiskohtien rakastaja, tee-se-itse-projektien toteuttaja ja ennenkaikkea intohimoinen sisustaja. Oblik. on sisustusblogi, jossa jaetaan ideoita hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Lue Jutan mietteet projektista blogissa >>