Vaihda kotisi seinien yleisväri tunnelmalliseen harmaaseen


Kodin sisäseinien yleisväriksi voi valita muunkin kuin perinteisen maalarinvalkoisen. Vihreä talo -blogin Annika maalasi Maalilinjan neuvoilla mökin olohuoneen sisäseinät harmonisen harmaiksi. Näin maalaat Annikan tavoin kauniin, tasaisen harmaan seinäpinnan.Lämmin harmaa luo sisustukseen rauhallisen tunnelman

Harmaa on loistava valinta kodin yleisväriksi, sillä sen eri vivahteet toimivat hienosti muiden värien kanssa rauhoittaen niitä. Annika etsi mökin olohuoneeseen lämpimän sävyistä harmaata ja sopiva sävy 1909 löytyi Tikkurilan Deco Grey -värikartasta. Harmaa sisäseinäväri tuo nyt upeasti esiin valkoisen lattian, ikkuapokat ja sohvan, mustan pinnatuolin sekä puiset rottinkikalusteet.

Seinämaaliksi Annika valitsi Harmony-sisustusmaalin, joka viimeistelee lopputuloksen täyshimmeällä pinnallaan. Lisäksi Harmony-maali tasoittaa pinnan epätasaisuuksia, jota vanhan mökin sisäseiniltä löytyi.

   Maalaa sisäseinä kauniin tasaiseksi Maalilinjan vinkeillä

1. Puhdista pinta

Puhdista seinäpinta liasta ja pölystä. Jos seinä on selvästi likainen, käytä apunasi puhdistusliinaa ja Tikkurilan Maalipesua ja anna puhdistetun seinäpinnan kuivua seuraavaan päivään. Mikäli seinässä on kulumia, katso tarkemmat ohjeet tasoittamiseen >>

2. Hanki oikea tuote ja oikeat työvälineet

Tuotteella on merkitystä. Tikkurilan suositut seinämaalit Harmony, Joker, Luja ja Remontti-Ässä ovat helppoja levittää ja lopputulos on kestävä. Valitse sopiva maali käyttökohteesi ja haluamasi kiiltoasteen mukaan. Hanki seinän maalaamiseen pitkänukkainen yleistela ja rajauksiin sivellin S1. Lyhytnukkainen tela täytyy kastaa maaliin useammin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Jatkovarsi on hyvä lisä helpottamaan maalaustyötä.

3. Suojaa

Suojaa tarvittaessa karmit ja listat maalarinteipillä ja paina teippi hyvin kiinni. Suojaa myös lattia suojapaperilla.


3. Tee ensin rajaus

Sekoita maali ensin. Maalaa seinän reunat siveltimellä, niin saat viimeistellyn lopputuloksen. Tarkan katonrajan saat helposti tehtyä rajaaja-työkalulla.


4. Mieti maalaussuunta ja käytä maalia runsaasti

Valitse maalaussuunta. Jos olet oikeakätinen, maalaa oikealta vasemmalle ja pidä maalitelan varsi vasemmalla puolella. Vasenkätisellä ohje on luonnollisesti päinvastoin.

Levitä maali telalla ja käytä levitysvaiheessa runsaasti maalia. Näin vältät seinäpinnassa sivuvalossa näkyvät raidat. Aloita maalin levitys seinän puolivälistä. Vie sen jälkeen tela ylös katon rajaan ja tuo tela alas asti. Levitä kerralla noin 2-3 telan levyistä vetoa.

5. Muista tasausvedot

Tee tasausvedot telalla seinäpintaan heti maalin levittämisen jälkeen, niin saat seinäpinnasta kauniin tasaisen. Vie tela keventäen koko matka alhaalta ylös. Jatka seinän maalaamista tuttuun tapaan maalin levittämisellä ja tasausvedoilla.

6. Poista teipit ja pese pensselit

Maalaamisen jälkeen poista teipit mahdollisimman nopeasti 45 asteen kulmassa. Jos maalarinteippi on vaikea irroittaa, leikkaa maaliääriviivat kevyesti terävällä mattoveitsellä. Voit käyttää apunasi viivotinta, jotta ääriviivoista tulee mahdollisimman suorat.

Puhdista työvälineet saippualla ja vedellä tai Pensselipesulla ja huuhtele hyvin.


Tarvikkeet

Olohuoneen seiniin tarvittiin maalia 7,2 litraa Harmony-sisustusmaalia. Vastaavan muutoksen voi toteuttaa siis alle 100 eurolla.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Harmony, sisustusmaali
 
Maalipesu
 
Nukkaamaton siivousliina
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>