Sisustusarkkitehti Laura Räihän kotona: Mineraalipintojen tummia sävyjä 

Sisustusarkkitehti Laura Räihä valitsi kotiinsa sävyt Italian matkan inspiroimana Minerals-värikokoelmasta. Uuden kodin tunnelma luotiin syvien murrettujen sävyjen avulla.

Käytetyt sävytMurretut sävyt paljastavat uusia puolia valon muuttuessa 

”Oli helppo tarttua Minerals-värikokoelman kauniisiin tummiin murrettuihin sävyihin uudessa kodissani. Perheeni aikaisempi koti oli ollut hyvin mustavalkoinen ja nyt uuteen kotiin haluttiin valita vahvoja ja tunnelmallisia sävyjä. 

Tilassa oli aiemmin ollut vaaleanharmaat seinät, jotka tuntuivat kuitenkin liian kylmiltä ja vaaleilta. Idea tummempien sävyjen käyttöön lähti äskettäin Italiaan tehdystä matkasta, jolloin katse kiinnittyi erityisesti punertaviin sävyihin ja Italiassa paljon käytettyihin kivi- ja marmoripintoihin. Minerals -värikokoelmasta olohuoneeseen ja työpistenurkkaukseen valikoituivat vahvat, mutta tyylikkäät V484 Ajopuu, Y500 Takorauta, M425 Punajuuri ja S471 Etruski

Kiinnostavaa tässä sävypaletissa on se, miten paljon värit lopulta vaihtelevat vuodenajan ja vuorokaudenajan mukaan. Murretuissa väreissä, joissa sävyt ovat hyvin hienovaraisia, niihin "tarttuu" myös ympäristössä vallitsevat valoisuusasteet ja valon sävyt paljon vahvemmin. Siksi on ollut kiinnostava huomata, miten joinain vuorokauden hetkinä M425 Punajuuri näyttää miltei ruskealta ja  V484 Ajopuu taittaa lähes vihertävään” 

Laura Räihä, sisustusarkkitehti

Rauhallinen tausta antaa tilaa voimakkaan värisille huonekaluille 

”Isoon olohuonetilaan saatiin kodikkuutta, kun seinät maalattiin täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla ja lämpimän harmaalla Ajopuu-sävyllä. Neutraali pohjasävy antaa ihanan rauhallisen taustan sävykkäille kalusteille. Ajopuun sävy tuntui värikartassa aluksi melko tummalta, mutta valintaa ei kauaa epäröity, sillä valoa tulvii asuntoon kolmesta suunnasta. Tummahko seinien sävy toimii lattian ruskean sävyn kanssa ja valkoiset listat sekä katto raikastavat sisustuksen tumman sävymaailman. 

Vanha valkoinen kaappi koki muodonmuutoksen, kun sen kiiltävän valkoiset ovipinnat maalattiin Punajuuren sävyllä. Punajuuri nousee kauniisti esiin Ajopuulla maalattua pintaa vasten. Aluksi ovipinnat maalattiin Otex Akva -tartuntapohjamaalilla, jonka päälle oli helppo maalata lyhytnukkaisella pienellä telalla lopullinen maalipinta. Kaappiin toivottiin mahdollisimman mattapintaista lopputulosta ja siksi siihen päätettiin kokeilla Liitu-maalia. Maali soveltui siihen todella hyvin ja lopputulos oli juuri halutunlainen, aavistuksen karhea mattapinta.”  


Tuunaa huonekalu Liitu-maalilla

  1. Puhdista maalattava pinta liasta ja hio se. Pyyhi hiontapöly.
  2. Pohjamaalaa kaluste tarvittaessa Helmi Pohjamaalilla tai Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
  3. Maalaa ala 2–3 kertaan Liitu-maalilla kalustemaalitelaa hyödyntäen. Anna kuivua rauhassa viikko ja sen jälkeen pinnalle voi piirtää. 

Katso tarkemmat ohjeet kalusteen maalaamiseen >> 


Harmony, sisustusmaali
 
Helmi 10 kalustemaali, himmeä
 
Otex Akva tartuntapohjamaali
 
Liitu, liitutaulumaali
 
Kalustepesu
 
Seinäpesu
 

Laura Räihä

Sisustusarkkitehti

Laura Räihä on helsinkiläinen sisustusarkkitehti ja stylisti. Lauralla on pitkä kokemus sisustustoimittajan töistä ja hän on toiminut sisustusarkkitehtuurin asiantuntijana.  

Seuraa Instagramissa: @lauraraiha


    

Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>