Idea eteiseen: Toteuta katon muodonmuutos kerroksella rohkeaa väriä


Kodin yllättävä väripilkku voi löytyä katosta. Piristä eteistä vaaleanpunaisella. Kirkasta pientä eteistä raikkailla värivalinnoilla

Eteisen ilme päivitettiin raikkaaksi ihastuttavan roosan katon avulla. Maalaa katto Tikkurilan Siro Himmeä -pintamaalilla, sävyllä G477 Budoaari. 

VINKKI! Luo yhtenäinen värimaailma yksityiskohdilla. Ruusukultaiset henkarit ja vaatekaapin vaaleanpunaiset yksityiskohdat sointuvat katon roosaan ilmeeseen. Jopa kapea eteinen näyttää avaralta, kun pidät yleisilmeen vaaleana.     


Näin toteutat ideanKaton maalaus

1. PUHDISTA PINNAT

Aloita työ puhdistamalla katto. Varmista, että alusta on puhdas ja pölytön. Helpoiten puhdistus sujuu harjaamalla. Kiiltävät tai likaantuneet pinnat voit pestä Tikkurilan Maalipesulla. Huuhdo huolellisesti vedellä. Jos pinnassa on vanhaa liimamaalia, kostuta se vedellä ja kaavi irti teräslastalla.

2. ESIKÄSITTELE

Maalaamattomat tai hyvin imukykyiset pinnat pitää pohjamaalata. Maali valitaan alustan mukaan. Sopivia tuotteita ovat joko Varma- tai Tixomatt-pohjamaali.

3. MAALAA KATTO YHDELLÄ KERTAA

Sekoita maali hyvin. Aloita rajaamalla reunakohdat siveltimellä ja maalaa Siro Himmeän sävyllä G477 Budoaari leveää telaa ja jatkovartta käyttäen. Käytä maalia reilusti. Työsaumojen välttämiseksi maalaa koko katto yhdellä kertaa.


Materiaalit


Maalipesu
 
Tixomatt sisäkattopohjamaali
 
Varma tapetti- ja yleispohjamaali
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19