IDEA PIHASISUSTAMISEEN

Musta kalanruototerassi


Stailisti ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski tuunasi terassilaudat uuteen uskoon kalanruotoladonnalla ja mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä. Näyttävä lopputulos saatiin aikaan parissa päivässä.


Terassi käsiteltiin Tikkurilan uudella Valtti Plus Terassiöljyllä, jossa on ennennäkemättömän hyvä säänkesto ja UV-suojaus. Terassiöljyn erikoispigmentit antavat puupinnalle syvänkuultavan värin ja sitä on saatavilla kolmessa vakiosävyssä: musta, ruskea ja harmaa. Riikka valitsi laudoitukseen vakioväri mustan, joka luo arvokkaan, modernin ilmeen terassille.

Idea on toteutettu osana Tikkurilan Tuunauskoulua, jossa nyt toukokuussa aiheena ajankohtainen pihasisustaminen. Tikkurila järjestää pihasisustusillan kotimaalareille koulutuskeskus Paletissa Vantaalla 11. ja 12. toukokuuta 2016. Mukana illoissa ovat myös bloggaajat Riikka Kantinkoski ja Annika Vihreä talo -blogista. Tervetuloa mukaan! Lisää tietoa koulutuksista ja niihin ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.meilläkotona.fi/tikkurila.


Työohje


Esikäsittely

1. Pese laudoitus Tikkurilan Tehopesulla. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan. Levitä Tehopesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia.

2. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

Öljyäminen

3. Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän Valtti Plus Terassiöljyllä. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Terassin on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

VINKKI! Uudella terassiöljylastalla öljyäminen käy kuin valssi! Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren. Käytä apuna telakaukaloa.


4. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.Tarvikkeet

10 neliön terassilaudoitukseen kuluu Valtti Plus Terassiöljyä 4 litraa ja muutos maksaa alle sata euroa. Laske Maalilaskurilla paljon tarvitset Valtti Plus Terassiöljyä kohteeseesi >>


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Valtti Plus Terassiöljy
 
Tehopesu
 
Katuharja
 
Painepesuri
 
Terassilasta
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>