Musteensininen makuuhuone ja tuunatut retropöydät


Talo kahdelle -blogin Helena maalasi makuuhuoneen seinät tummansiniseksi ja retroyöpöydät piristyivät valkoisella. Näin uudistat makuuhuoneen ilmeen uudella värillä ja yöpöydät maalaamalla.Luo tunnelmallinen makuuhuone tummansinisellä

Helena halusi makuuhuoneen seinistä dynaamiset, mutta rauhoittavat. Seinät maalattiin himmeällä Joker-maalilla, joka on turvallinen valinta makuuhuoneen maalaukseen. Sävyksi valittiin musteensininen Tunne Väri -kartan sävy M350 Mustekynä. Tila tuntuu raikkaalta, kun tummat seinät yhdistetään valkoisiin oviin, kattoon ja korkeaan ikkunaan sekä tilan muihin vaaleisiin elementteihin.

"Tuo sävy on todella upea, näyttää välillä tähtitaivaan siniseltä ja toisinaan taas Fazerin siniseltä ja nyt se on mun lempparihuone!"

Helena Valtonen, Talo Kahdelle -blogi


Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>


Retroyöpöydille uusi ilme

Helena maalasi yöpöydille valkoiset kehykset puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla. Helmi on tutkitusti turvallinen kalustemaali, jolla saa helposti kestävää kauneutta kodin kalusteille.

Yöpöytien sävyksi valittiin tilan muihin kalusteisiin sopiva valkoisen sävy F497 Paperi, joka löytyy Tunne Väri -kartasta. Valkoinen antaa yöpöydille raikkaan ilmeen ja kaunis puu nousee nyt paremmin esille.

Yöpöytä ennen ja jälkeen


Näin toteutat idean

Maalaa yöpöydät parissa päivässä uuteen uskoon!


Yöpöydän maalaus

Esityöt

1. PUHDISTUS

Puhdista kalusteen pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

2. HIONTA

Hio aiempi lakkapinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölynpoistoliinalla.

Maalaus

3. POHJAMAALAUS

Suojaa maalaamattomat pinnat tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta.

Sekoita maali ja kaada telakaukaloon. Pohjamaalaa kalusteen pinnat kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Käytä kalustemaalitelaa. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, jolloin se peittää paremmin. Anna kuivua 5 tuntia.

4. PINTAMAALAUS

Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla, sävyllä F497 Paperi. Helmi on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua ja käyttöönottokuivuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä, saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.
Tarvikkeet

Helenan seiniin tarvittiin Joker-maalia 2,7 litraa ja yöpöytiin Otex Akva -pohjamaalia sekä Helmi 30 -kalustemaalia Paperi-sävyssä alle 1 litra. Muutos maksoi alle 100 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Otex Akva tartuntapohjamaali
 
Maalipesu
 
Pölynpoistoliina
 
Hiontapaperi
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Talo kahdelle -blogin Helena

Talo kahdelle -blogissa seurataan värikästä talonrakennusprojektia. Raksaajina graafikko Helena Valtonen sekä lehmänhermoinen aviomies, onneksi kirvesmies. Mukana myös staffi Buugi.

Lue Helenan mietteet projektista blogissa >>