Maalaa inspiroiva työtila kirkkailla väreillä


Teollinen muotoilija ja bloggaaja Pinja Rouger rakensi käytännöllisen työtilan täynnä energiaa. Poimi pirteistä sävyistä suosikkisi raikastamaan kevätkotia. 
Maalaa raikas laatikosto

Piparjuurenvärisen lipaston laatikot on maalattu Liitu-maalilla liukuväritystä tyylitellen muuttumaan V389 Valkean Kuulaan sävystä M384 Basilikan kautta tummaan Y497 Toro-sävyyn. Eri väriset laatikot voivat toimia myös värikoodeina laatikoiden sisällölle. Jos käyttää Liitu-maalia, laatikon sisällön voi kirjoittaa sen kanteen. Työhuoneen pöydän kansi on maalattu myös Liitu-maalin Toro-sävyllä ja seinät Harmony-sisustusmaalilla, vaalealla F390 Piparjuuri- ja punaisella M316 Tomaatti-sävyllä.

“Pidän väreistä, enkä pelkää käyttää kirkkaitakaan värejä sisustuksessa. Kirkkaiden värien käytössä pidän kuitenkin aina värien yhdistämisestä vaaleisiin pintoihin ja sävyihin, jolloin tilan saa pysymään raikkaana ja samalla kirkkaat sävyt tulevat paremmin esille, vaikka vain tehosteina, ” Pinja Rouger kertoo.

Katso kuinka työtila saa uuden ilmeen Color Now Growth–värikokoelman sävyillä

Näin toteutat Pinjan ideat

Seinän maalaus

1.    Puhdista seinäpinta liasta ja rajaa maalattavat alueet maalarinteipillä.
2.    Maalaa seinä Tikkurilan täyshimmeällä Harmony-sisustumaalilla kahteen kertaan, isompi ala vaalealla Piparjuuri-sävyllä ja pienempi punaisella Tomaatti-sävyllä. Käytä maalatessa jatkovartta ja runsaasti maalia tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Muista tehdä telalla lopuksi tasausvedot alhaalta ylös. Poista teipit ennen maalin kuivumista.

Lue tarkemmat ohjeet sisäseinän maalaamiseen >>

Lipaston ja pöydän kannen maalaus

1.    Puhdista maalattava pinta liasta ja hio se. Pyyhi hiontapöly.
2.    Pohjamaalaa kaluste tarvittaessa Helmi Pohjamaalilla tai Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
3.    Maalaa ala 2–3 kertaan Liitu-maalilla kalustemaalitelaa hyödyntäen. Anna kuivua rauhassa viikko ja sen jälkeen pinnalle voi piirtää.

Lue tarkemmat ohjeet kalusteen maalaamiseen Liitu-maalilla >>


Tarvikkeet


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Kalustemaalitela S14
 
Yleistela S10
 
Telakaukalo S19
 
Telavarsi S18
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Pinjacolada-blogin
Pinja Rouger

Pinjacolada on sisustusblogi, jossa sisustetaan kotia rakkaudesta väreihin ja skandinaaviseen muotoiluun. Koti on yhdistelmä uutta ja vanhaa, aina ei välttämättä kuitenkaan uuden hankintaa, vaan mietintää, miten vanhaa voisi uudistaa tai mahdollisesti tehdä jotain täysin itse.

Lue Pinjan mietteet projektista blogissa >>
Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>