Luo tyylikäs kokonaisuus Nefriitin vihreällä ja metallisävyillä


Viena K -blogin Viena sai olohuoneelle uuden ilmeen seinät ja lempiesineet maalaamalla. Olohuoneen seinä maalattiin ajankohtaisella harmahtavan vihreällä Nefriitillä. Rakkaat purnukat ja lampunjalka saivat ylleen kuparinhohtoisen maalipinnan.Maalattu seinä ja värimalli täsmälleen samaa sävyä

Viena löysi vihertävän N494 Nefriitti -sävyn Tikkurilan Tunne Väri -kartasta ja Color Now 2017 -värikokoelmasta. Seinämaaliksi valikoitui täyshimmeä Harmony-sisustusmaali, jolla luot hienostunutta, sametinhimmeää pintaa olohuoneeseen ja maali häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.Metallinhohdetta olohuoneeseen

Viena terävöitti lopputulosta maalaamalla muutaman maljakon ja lampunjalan Taika Helmiäismaalin Kupari- ja Kulta-sävyillä. Uudistuneessa Tikkurilan Taika-värikartassa on hopeapohjaisia heleitä, helmenhohtoisia sävyjä ja lämpimiä, kullanhohtoisen mausteisia sävyjä.


Olohuone ennen ja jälkeen muutoksenNäin toteutat idean

Uudista olohuoneen ilme yhden iltapäivän aikana Viena K -blogin ideoilla.


Seinän maalaus

1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

2. MAALAA

Maalaa seinä 2 kertaan täyshimmeäksi. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>


Esineiden maalaaminen Taika-maalilla

3. PUHDISTA JA MAALAA

Puhdista maalattavien esineiden pinta. Maalaa esineet 1-2 kertaa Taika Helmiäismaalilla, S1-siveltimellä.


Tarvikkeet

Viena tarvitsi olohuoneen seinään Harmony-maalia 2,7 litraa. Taika Helmiäismaalia riitti 0,225 litraa. Muutos maksoi alle 100 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Taika Helmiäismaali
 
Maalipesu
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Viena K

Viena K on helsinkiläinen bloggaaja ja esteetikko, joka valokuvaa ja kirjoittaa tyylistä, sisustuksesta, ruuasta ja elämästä.

Lue Vienan mietteet projektista blogissa >>