IDEA LASTENHUONEESEEN

Lastenhuoneen linnaseinä kutsuu leikkimään!


Ruususuu ja Huvikumpu -blogin Anni inspiroitui Tikkurilan uudesta lastenhuoneoppaasta ja maalasi tyttärensä leikkihuoneen uuteen uskoon. Huoneesta löytyy nyt pastellisävyinen linnaseinä, kultahohdetta ja liitutaulupintoja, jotka innostavat leikkimään.Lastenhuoneessa maalia pintaansa saivat seinä ja kaappi. Värit Y441 Akvarelli, Y370 Capri, F336 Vaahtokarkki ja X445 Lido Anni valitsi Lastenhuoneoppaan 24 sävyn joukosta.

Seinä maalattiin Tikkurilan himmeällä Joker-maalilla ja kaappi Taika Helmiäismaalin Kulta-valmissävyllä. Lastenhuonetta maalatessa on tärkeää, ettei maaleista haihdu tai irtoa mitään haitallisia yhdisteitä pitkäaikaisenkaan käytön aikana. Vesiohenteiset maalimme ovat hajuttomia ja turvallisia käyttää. Lisäksi ne ovat helppoja pyyhkiä tuoreeltaan vedellä pois, jos joskus maalatessa roiskuu.

"Valmis linna herätti valtaisaa ihastusta lapsissa ja prinssi & prinsessa -leikkejä on kuulunut monta päivää leikkihuoneesta."

Anni Lehto, Ruususuu ja Huvikumpu -blogi


Työohje


Seinän maalaus

1. Sekoita Joker-maali hyvin (sävy Y441 Akvarelli).

2. Tarkista, että seinäpinta on puhdas. Maalaa seinä telalla 1-2 kertaa. Anna kuivua.

Koristemaalaus: linnan pylväät

3. Piirrä linnan tornien vaakaviivat haluamaasi korkeuteen. Näin saat muurin yläreunan. Pystyviivoille voit mallata sopivan etäisyyden A4-arkin ja narun avulla.

4. Teippaa linnan tornien yläreunat viivojen mukaan leveällä maalarinteipillä.

5. Sekoita Joker-maali hyvin (sävy Y370 Capri ja X445 Lido). Maalaa tornien reunat pienellä telalla/siveltimellä. Maalaa linnan tornit loppuun isommalla telalla kahteen kertaan ja anna kuivahtaa välissä.

6. Teippaa linnan tornien katot leveällä maalarinteipillä.

7. Sekoita Taika Helmiäismaali hyvin. Maalaa ensin tornien kattojen reunat pienellä siveltimellä Taika Helmiäismaalilla, sävy Kulta. Maalaa katot keskeltä. Anna kuivua rauhassa ja maalaa toiseen kertaan. Poista teippi heti, kun maalaus on valmis.

8. Piirrä pallot ja mallaa viirit sekä ikkunat seinälle haluttuun kohtaan.

9.. Sekoita Joker-maalit (sävyt F336 Vaahtokarkki ja X445 Lido), joilla viirit, pallot ja ikkunat kuvioidaan. Maalaa yksityiskohdat siveltimellä.


Kaapin maalaus

1. Puhdista kalusteen pinta mahdollisesta liasta, pölystä ja roskista.

2. Sekoita Taika Helmiäismaali hyvin.

3. Maalaa kaapin ovi kahteen kertaan Taika Helmiäismaalilla, anna kuivahtaa välissä.

4. Sekoita Liitu-maali hyvin ja kaada kaukaloon. Maalaa kaapin sisäovi 2-3 kertaa Liitu-maalilla käyttäen sivellintä ja telaa. Voit ottaa liitutaulun käyttöön viikon kuluttua maalauksesta.


Tarvikkeet

Toteutuksen maalaamiseen kului Joker-maalia Y441 Akvarelli-sävyssä 2,7 litraa, Y370 Capri -sävyssä 2,7 litraa, F336 Vaahtokarkki -sävyssä 0,225 litraa ja X445 Lido -sävyssä 1 litra. Taika Helmiäismaalia kului Kulta-valmissävyssä 2,7 litraa ja Liitu-liitutaulumaalia meni 1 litra Y370 Capri-sävyssä. Toteutus maalattiin viikonlopussa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.Joker
 
Liitu, liitutaulumaali
 
Taika Helmiäismaali
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Sivellin S1
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Ruususuu ja Huvikumpu

Ruususuu ja Huvikumpu -blogia kirjoittaa Anni Lehto, joka on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa.

Lue Annin mietteet projektista blogissa >>