Maalaa lastenhuoneen kerrossängylle uusi ilme


Nuapurissa-blogin Maru maalasi lastenhuoneen kerrossängyn greipin keltaiseksi kuopuksen toiveesta. Vanha kerrossänky löytyi nettikirpparilta ja uusi ilme kalusteelle syntyi muutamassa päivässä. Näin maalaat kerrossängyn Marun tavoin uuteen uskoon!Lasten mielipiteillä on väliä

Marun kupus toivoi keltaista sävyä ja vanhan kerrossängyn uudeksi väriksi valikoitui Greippi S302 Tikkurilan Tunne Väri -kartasta. Kerrossänky maalattiin puolihimmeäksi Helmi 30 -kalustemaalilla.

Lastenhuonetta maalatessa on tärkeää, ettei maaleista haihdu tai irtoa mitään haitallisia yhdisteitä pitkäaikaisenkaan käytön aikana. Tikkurilan vesiohenteiset maalit, kuten Helmi, ovat hajuttomia ja turvallisia käyttää. Lisäksi ne ovat helppoja pyyhkiä tuoreeltaan vedellä pois, jos joskus maalatessa roiskuu.

Kaluste voi olla lastenhuoneen väripilkku

"Lastenhuone on paikka, jossa kuuluu olla väriä! Pojat muuttivat viime vuoden puolella takaisin vanhaan, melko mustavalkoiseen huoneeseensa ja ainakin äiti on kaivannut sinne kovasti vähän jotain ytyä. Kun touhutaan lastenhuoneessa, niin silloin on ensiarvoisen tärkeää kuulla myös asukkaiden mielipiteitä väreistä ja tunnelmasta. Sävyksi valikoitui Tikkurilan Greippi (S302), joka on ihanan pehmeä keltainen."

Maru, Nuapurissa-blogi

Kerrossänky ennen ja jälkeenNäin toteutat idean

Panosta huolelliseen esikäsittelyyn, niin saat parhaan lopputuloksen. Projektiin kuluu pari päivää ja Helmi-maalilla maalattu kaluste voidaan ottaa käyttöön 2-3 vuorokauden kuluttua viimeisimmästä maalauskerrasta.


Esityöt

PUHDISTUS

1. Puhdista kalusteen pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

HIONTA

2. Hio maali himmeäksi ja poista hiontapöly pölynpoistoliinalla.

PAIKKAA

3. Kittaa tarvittaessa kolot pinnasta Spakkeli Puukitillä. Kitin kuivuttua hio kohta kevyesti.


Maalaus

POHJAMAALAUS

4. Suojaa maalaamattomat pinnat tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta.

5. Sekoita maali ja kaada telakaukaloon. Pohjamaalaa kalusteen pinnat kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Käytä kalustemaalitelaa. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, jolloin se peittää paremmin. Anna kuivua 5 tuntia.

PINTAMAALAUS

6.  Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla, sävyllä S302 Greippi. Helmi on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua ja käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.


Tarvikkeet

Kerrossängyn maalaamiseen tarvittiin 1 litraa Otex Akva - ja Helmi-maalia. Muutos maksoi alle 70 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Hiontapaperi
 
Pölynpoistoliina
 
Sivellin S1
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Nuapurissa

Nuapurissa blogissa keskitytään sisustamiseen unohtamatta kuitenkaan pikkulapsiperheen arkea ja savolaisen lupsakkaa otetta elämään. Blogia kirjoittaa lähes kolmekymppinen Maru - yrittäjä, äiti ja antivisuaalisen miehen vaimo.

Lue Marun mietteet projektista blogissa >>8 lasten suunnittelemaa maailmaa

Miltä näyttää viidakkohuone, satenkaari- tai sirkusteema lastenhuoneessa. Tutustu Tikkurilan lastenhuoneideoihin, jotka on tehty lasten toiveiden ehdolla.

Katso lisää ideoita lastenhuoneeseen >>