IDEA PIHASISUSTAMISEEN

Kasvihylly terassille


Stailisti ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski maalasi vanhan kirjahyllyn terassiolosuhteita kestäväksi. Uusi musta ulkoasu saatiin aikaan parissa päivässä Unica Akva -maalilla.Vanha kirjahylly käsiteltiin Tikkurilan Unica Akva -maalilla. Unica Akva on ensisijaisesti tarkoitettu ikkunoiden ja ovien käsittelyyn, mutta sillä voi maalata myös ennen maalatut, lakatut tai puupuhtaat pihakalusteet. Unica Akva tarttuu erinomaisesti alustaan, kestää säärasitukset ja sopii niin sisälle kuin ulos. Riikka valitsi hyllyyn mustan sävyn 1900 suositusta Deco Grey -värikartasta. Deco Grey sisältää 94 hurmaavaa harmaata, jotka soveltuvat sekä sisä- että ulkopinnoille.

Hylly ennen ja jälkeen

Idea on toteutettu osana Tikkurilan Tuunauskoulua, jossa nyt toukokuussa aiheena ajankohtainen pihasisustaminen. Tikkurila järjestää pihasisustusillan kotimaalareille koulutuskeskus Paletissa Vantaalla 11. ja 12. toukokuuta 2016. Mukana illoissa ovat myös bloggaajat Riikka Kantinkoski ja Annika Vihreä talo -blogista. Tervetuloa mukaan! Lisää tietoa koulutuksista ja niihin ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.meilläkotona.fi/tikkurila.


Työohje


Kukkahyllyn maalaus

1. Puhdista pinta Maalipesulla etiketin ohjeen mukaisesti.


2.    Hio huonosti kiinni oleva vanha käsittely pois.


3. Pyyhi hiontapöly. Tarvittaessa kittaa kolot ja naarmut Presto Kalustekitillä, hio kitatut kohdat.

3.    Pohjamaalaa kertaalleen Otex-tartuntapohjamaalilla. Otexia käytettäessä on hyvä huomioida, että pinta on arka parin viikon ajan. Tartunta pintamaaliin muodostuu kunnolla vasta tämän ajan jälkeen.

4.    Pintamaalaa Unica Akvalla 1-2 kertaa. Käytä maalaustyössä kalustemaalitelaa ja viimeistele siveltimellä.


Tarvikkeet

Kirjahyllyyn kului Unica Akva -maalia 1 litra ja Otex-tartuntapohjamaalia 1 litra. Muutos maksoi alle sata euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Unica Akva Maali
 
Otex tartuntapohjamaali
 
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Sivellin S1
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>