Tuunaa vanhat kalusteet syvillä punertavilla sävyillä


Vihreä Talo -blogin Annika uudisti vanhat kalusteet persoonallisiksi herkullisen voimakkailla sävyillä. Ajankohtainen väriskaala löytyi Color Now 2018 Minerals -värikokoelmasta. Näin maalaat vanhat huonekalusi syviin sävyihin.

Kalusteet ennen maalausta

Käytetyt sävytPunertavia sävyjä ja hituninen voimakasta sinistä

Annikan vanha senkki, vaaleanpunainen talonpoikaistuoli ja vanhat puiset viinilaatikot kaipasivat ylleen uutta ilmettä. Tikkurilan Minerals-väripaletissa Annikaa kiehtoi tummat punertavat ja mustekynän sininen sävy. Vanha lipasto maalattiin S471 Etruski -sävyllä, tuoli on kuin uusi M425 Punajuuri -sävyssä ja vanhat puulaatikot tuunattiin N405 Ruukku -, M476 Rooibos -, M425 Punajuuri - ja M350 Mustekynä -sävyillä.

Kaikki kalusteet maalattiin himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla. Vesiohenteinen Helmi on monipuolinen ja tutkitusti turvallinen kalustemaali, jonka avulla loihdit helposti kestävää kauneutta kotisi pinnoille. Pohjoismainen Joutsenmerkki takaa Helmin olevan laadukas ja ympäristöystävällinen valinta. 

    Näin toteutat idean

Maalaa kalusteille uusi ilme vaikka viikonloppuna!


Kalusteiden maalaus


1. PUHDISTA


Puhdista kalusteen pinnat liasta Tikkurilan Kalustepesulla ja anna kuivua. 

2. HIO

Hio maali himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla ja pölynpoistoliinalla. Kittaa tarvittaessa kolot ja naarmut pinnasta Helmi Kalustekitillä. Kitin kuivuttua hio kohta kevyesti.

3. MAALAA

Maalaa 2 kertaa himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla, käytä apunasi kalustemaalitelaa tai keinokuitusivellintä. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua. Jos pinta on puupuhdas, maalaa se ensin Helmi Pohjamaalilla kertaalleen.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.


Katso Tikkurilan työohjevideo kalusteiden maalaamiseen


Tarvikkeet

Lipastoon Helmi-kalustemaalia käytettiin 1 litra, muihin 0,225 litraa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Kalustepesu
 
Helmi 10 kalustemaali, himmeä
 
Hiontapaperi
 
Sivellin S1
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>   

Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>