Toteuta kekseliäs joulukalenteri lempiväreilläsi


Oblik.fi-blogin Jutta Karihtala ihastui mökin vanhaan oveen ja päätti tuunata sen joulukalenteriksi. Uusi maalipinta päälle ja pyykkipojat kiinni yllätyksiä varten! Ja mikä parasta, idean voi hyödyntää joulun jälkeenkin. Katso Jutan kekseliäs joulukalenteri ohjeineen.Joulukalenterin sävyt löytyivät Minerals-värikokoelmasta

Joulukalenterin värit saivat inspiraationsa Color Now 2018 Minerals - värikokoelmasta, jossa murretut ja maanläheiset sävyt sointuvat toisiin saumattomasti, kuin luonnossa. Vanha mökiltä löytynyt ovi maalattiin Y500 Takorauta -sävyllä ja pyykkipojat saivat ylleen lämpimän maanläheiset sävyt Y487 Piazza ja V484 Ajopuu sekä viileänharmaan vihreän V447 Serpentiini.

Sekä ovi että pyykkipojat maalattiin himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla uuteen uskoon, Helmi-kalustemaalit voidaan sävyttää tuhansiin väreihin. Värien ohella voit leikitellä myös Helmin eri kiiltoasteilla ja luoda himmeää, puolihimmeää tai kiiltävää pintaa. Helmi-maalin avulla annat kalusteille ja koristeille lisää ikää ja ilmettä.

"Joulun jälkeen ovi tulee nojaamaan seinään ja pussien tilalle saa ripustaa muistilappuja tai vaikkapa valokuvia. Sen verran ihastuin kahteen näistä sävyistä tätä toteuttaessani, että saattaapa niitä löytyä tulevan kodin värimaailmasta laajemminkin :)."

Jutta, Oblik.fi-blogi

​  Näin toteutat idean

Toteuta upea joulukalenteri viikonloppuprojektina: maalaa ovi ja sipaise maalia myös pyykkipoikiin.


Oven maalaus

1. PUHDISTA

Puhdista oven pinta Tikkurilan Kalustepesulla ja anna kuivua etiketin ohjeiden mukaisesti.

2. HIO

Hio pinta kertaalleen ja puhdista hiontapöly.

3. MAALAA POHJAMAALILLA

Maalaa ovi kertaalleen Helmi Pohjamaalilla. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, Graniitti K499.


4. MAALAA HELMI-KALUSTEMAALILLA

Maalaa ovi 1-2 kertaa himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla, sävy Y500 Takorauta. Käytä apunasi kalustemaalitelaa tai keinokuitusivellintä. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.


Viimeistele pyykkipojilla

1. MAALAA HELMI-KALUSTEMAALILLA

Sipaise pyykkipoikien pintaan Helmi-kalustemaalia, sävyillä Y487 Piazza, V484 Ajopuu ja V447 Serpentiini.

2. KIINNITÄ

Kiinnitä pyykkipojat paikalleen kuumaliimalla. 


Tarvikkeet

Oveen kului Helmi Pohjamaalia ja Helmi-kalustemaalia 1 litra.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Kalustepesu
 
Helmi Pohjamaali
 
Helmi 10 kalustemaali, himmeä
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Sivellin S1
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Kalustemaalitela S14
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Oblik.fi -blogin Jutta

Bloggaaja Jutta Karihtala on muotoilija, sisustusstailaaja, yksityiskohtien rakastaja, tee-se-itse-projektien toteuttaja ja ennenkaikkea intohimoinen sisustaja. Oblik. on sisustusblogi, jossa jaetaan ideoita hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Lue Jutan mietteet projektista blogissa >>   

Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>