Kaunis joulukattaus katetaan maalilla uudistetuille kalusteille


Oblik-blogin Jutta hankki tulevalta naapuriltaan käytetyt wieniläistuolit ja viimeisteli ne maalisipauksella ja uusilla pehmusteilla. Tuolien pariksi hän raikasti vanhan ruokapöydän kannen vaalealla maalikerroksella. Tunnelmallisen joulukattauksen pohja syntyy yllättävistä yhdistelmistä ja persoonallisista ideoista. Katso ideat kattaukseen videolta ja Oblik-blogista!  

Rento joulupöytä syntyi maanläheisillä sävyillä

Jutta poimi kalusteiden sävyt  Color Now 2018 Minerals - värikokoelmastaja haastoi itseään herkuttelemaan myös täyteläisen tummilla sävyillä. Wieniläistuolien pintaan valikoitui hehkuvan punaruskea sävy M476 Rooibos, ja pöydän kansilevy maalattiin viileän vaalealla Y487 Piazza -sävyllä. Lämpimien ja kylmien sävyjen yhdistelmästä tuli yhtä aikaa harmoninen ja rento.

”Vaikka joulu onkin juhlista suurin, ei sen silti tarvitse olla liian juhlallinen. Rento tunne saa välittyä myös kattauksessa. Eriparisten tuolien ja astioiden äärellä liika suunnitelmallisuus ja kiire saa väistyä. Sitä minä ainakin toivon joulunodotukselta tänä vuonna”

Jutta Oblik-blogista.

Kaikki kalusteet maalattiin himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla joka syventää valittuja sävyjä entisestään. Helmi-kalustemaalia löytyy kolmea eri kiiltoastetta ja hauska idea olisikin leikitellä erilaisilla pinnoilla ja katsoa, kuinka kiiltoaste muuttaa valitun sävyn ilmettä! Helmi-kalustemaali antaa vanhoille kalusteille uuden ilmeen ja pitkästi lisäikää!

​  Näin toteutat idean

Maalaa trendikäs wieniläistuoli uudella sävyllä ja vaihda kuluneet pehmusteet uusiin. Pöydän pinta raikastuu uudella maalikerroksella.


Tuolin maalaus

1. PUHDISTA

Puhdista tuolin runko Tikkurilan Kalustepesulla ja anna kuivua etiketin ohjeiden mukaisesti.

2. HIO

Hio pinta kertaalleen ja puhdista hiontapöly.

3. MAALAA POHJAMAALILLA

Maalaa tuoli kertaalleen Helmi Pohjamaalilla. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, M746 Rooibos .


4. MAALAA HELMI-KALUSTEMAALILLA

Maalaa ovi 1-2 kertaa himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla, sävy M746 Rooibos. Käytä apunasi keinokuitusivellintä. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurila Pensselipesu -aineella etiketin ohjeiden mukaisesti.


Vaihda uudet päälliset istuinosaan

1. LEIKKAA VERHOILUKANGAS JA PEHMUSTE

Leikkaa valitsemastasi verhoilukankaasta (tässä nahka) ja vaahtomuovista istuinosaa hieman suuremmat palat. 

2. KIINNITÄ

Niittaa verhoilukangas tukevasti istuinosan nurjalle puolelle käyttäen apunasi niittipyssyä.Pöydän kannen maalaus

1. PUHDISTA

Puhdista pöytälevy Tikkurilan Kalustepesulla ja anna kuivua etiketin ohjeiden mukaisesti.

2. HIO

Hio pinta kertaalleen ja puhdista hiontapöly.

3. MAALAA POHJAMAALILLA

Maalaa pöytälevy kertaalleen Helmi Pohjamaalilla. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, Y487 Piazza.


4. MAALAA HELMI-KALUSTEMAALILLA

Maalaa pöytä 1-2 kertaa himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla, sävy Y487 Piazza. Käytä apunasi keinokuitusivellintä tai kalustetelaa. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurila Pensselipesu -aineella etiketin ohjeiden mukaisesti.IDEAN TOTEUTTAJA: Oblik.fi -blogin Jutta

Bloggaaja Jutta Karihtala on muotoilija, sisustusstailaaja, yksityiskohtien rakastaja, tee-se-itse-projektien toteuttaja ja ennenkaikkea intohimoinen sisustaja. Oblik. on sisustusblogi, jossa jaetaan ideoita hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Lue Jutan mietteet projektista blogissa >>


Tilaa ilmainen Color Now -sisustuslehti!

Nyt voit tilata ilmaiseksi ensimmäisten joukossa Tikkurilan Color Now -sisustuslehden. 80-sivuinen lehti pursuaa ideoita värien rakastajille, vuoden ajankohtaisimmat sisustussävyt, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut ja inspiroivat kohteet. Kerro yhteystietosi, niin postitamme lehden kotiovellesi maksutta.

TILAA LEHTI ILMAISEKSI >>